Skip to navigation Skip to main content

Zomerse sneeuw in de skihal

Het is weer zomer, de zon schijnt en de vogeltjes fluiten. Via websites als Indebergen en Berghotels heb je wellicht al druk zitten kijken naar leuke bestemmingen voor de zomervakantie, maar toch.. Het zou bést leuk zijn om nog een dagje of een weekendje op de latten te kunnen staan. Dit kan op een van de gletsjers die Miranda in haar Klik hier voor Miranda d'r blog beschreef, maar ook iets dichter bij huis dankzij SnowWorld, SnowPlanet en Skidôme. In de skihallen kan je het hele jaar door je techniek bijhouden en ontwikkelen. Ook aan te raden zijn Snowhall in Amneville, Noord-Frankrijk en Alpincenter Bottrop in Duitsland.

Snowboarden dankzij Skidôme

In het zuiden van het land bevinden zich Skidôme Rucphen en Terneuzen. De langste piste in Rucpen is 160 meter lang en in Terneuzen 220 meter. Zowel sleepliften als bandliften brengen je naar de top van de piste. Beide hallen bezitten funparks die regelmatig worden veranderd om de spanning erin te houden. Voor zowel beginnende als gevorderde freestylers zijn er clinics te volgen in deze funparken. Entree voor een uur is €16,65 vanaf 13 jaar.

Skiën in SnowPlanet

Indoorpiste SnowPlanet Spaarnwoude is meer dan sneeuw alleen. SnowPlanet biedt verschillende cursussen en lessen voor volwassen en kinderen. Voor de kinderen zijn er speciale Kidsdagen en –weken. Dankzij de videoanalyse tijdens de WintersportExperience kan je je techniek leren verbeteren. Overigens biedt SnowPlanet ook faciliteiten als een Grill & Fondue Square, catering en zaalverhuur. Volwassenen hebben toegang vanaf €19,50.

Sneeuwpret in SnowWorld

SnowWorld biedt twee sneeuwhallen, Zoetermeer en Landgraaf. Zoetermeer bestaat uit 3 pistes met 9 liften en een kinderland. Landgraaf bestaat uit 5 pistes met 8 liften. Beide sneeuwhallen hebben een funpark met obstakels als een wing box, kicker, flat rail, picnic table en industry pipe. Deze zomer kan je al vanaf €19,95 per persoon op de piste staan. Heb je geen skikleding? Geen probleem! Al het materiaal dat je nodig hebt is te huur.

Genieten van de prachtige piste in SnowWorld

Op naar het serieuze werk

SnowWorld, SnowPlanet en Skidôme bieden fantastische mogelijkheden, maar de pistes zijn geen van allen heel lang en zeker niet zo lang als de pistes ‘in het wild’. Alpincenter Bottrop en Snowhall Amneville zeggen allebei dat zij de langste indoorskipiste van de wereld hebben. Bottrop is 640 meter lang en Amneville 620. Je zou denken dat Bottrop hiermee de langste piste is, wat ook klopt, maar in Amneville is de langste afdaling te vinden. De piste in Bottrop loopt aan het eind nog een flink stuk omhoog. Een ding is duidelijk, beide pistes zijn een bezoek waard. Alpincenter Bottrop heeft op het moment een top aanbieding: €22,50 voor een hele dag entree, materiaal, eten, alcoholvrije dranken en 3 alcoholische consumpties! Mocht je van de zomer naar Frankrijk rijden en in de buurt van Metz in de file staan op de A31, sla dan bij afrit 37 af voor een verfrissend uitstapje in Snowhall, vanaf €18,- per volwassene óf €37,- voor 5 uur toegang, ski’s of snowboard, schoenen en een pizza.

Winter Yvonne

Over Yvonne

Yvonne is geen ochtendmens, maar als er een piste in de buurt is staat ze het liefst zo vroeg mogelijk bij de lift. Genieten is het belangrijkst. Zowel op het snowboard, tijdens het rodelen, in de après-ski of van een heerlijk bord eten in een knusse berghut.