Skip to navigation Skip to main content

Alpenweer: wisselvallig weer met Pasen

Vandaag, tijdens het weekeinde en ook met Pasen is het wisselvallig in het Alpengebied. Het is regelmatig bewolkt en er valt weer sneeuw en regen. De sneeuwvalgrens ligt eerst nog vrij laag, maar door het binnenstromen van zachte lucht gaat de sneeuwvalgrens zondag flink omhoog.

Vanuit het noorden neerslag

Vandaag en morgen trekt een frontale storing vanuit het noorden het Alpengebied in. Daardoor krijgt de bewolking de overhand en vanmiddag en vanavond gaat er regen en sneeuw vallen. De meeste neerslag valt eerst in Zwitserland en het westen van Oostenrijk, later krijgen ook de Italiaanse Alpen nog wat wolken. Vanavond, vannacht en morgenvroeg zakt de sneeuwgrens naar 1300 meter. Morgenmiddag stroomt zachtere lucht binnen en stijgt de sneeuwvalgrens naar 1800 meter. In de dalen valt er regen en op de lagere pistes wordt de sneeuw behoorlijk aangetast.

Weersverwachting voor morgen.

Zachte lucht verovert Alpen

Op eerste en tweede paasdag staat het weer in de Alpen in het teken van zon, maar kans op bewolking met verspreid wat buien. De buien trekken vanuit het zuiden over de bergen en leveren in Oostenrijk vooral regen op. Alleen boven de 2500 meter valt er nog sneeuw. De vorstgrens ligt overdag zelfs nog iets hoger. Op 1500 meter wordt het ruim 10 graden. Aan de zuidkant in Zwitserland en Italië is de lucht wat kouder en valt vanaf 1800 tot 2000 meter sneeuw.

Wil jij weten hoeveel sneeuw er in jouw skidorp gaat vallen? Meld je dan nu aan voor de Snowalert! >>

Tot en met maandag is er kans op neerslag in de Alpen

124 - Winter - Ben

Over Ben

Ben heeft meer met het weer dan met wintersport. Je zult hem dan ook niet aantreffen op de ski’s, maar van wandelen en foto’s maken in de sneeuw geniet hij des te meer. Voor Snowplaza verzorgt Ben regelmatig het Alpenweer.