Skip to navigation Skip to main content

Alpenweer: zachte temperatuur tijdens Pasen

We gaan langzaam maar zeker op voor de laatste perikelen van het winterseizoen. Met de paasdagen wordt er hier en daar nog geskied en dan heb je nog de slotfestiviteiten in de hoogste skigebieden. De sneeuw heeft het echt al moeilijk, hoewel het deze week wel minder zacht is, vooral aan de noordflank van de Alpen.

Noordflank een sneeuwbui

Op de laagste pistes moet je niet veel meer verwachten van skiplezier. Het is echt schrapen om met de laatste restjes sneeuw nog iets voor elkaar te krijgen. En er zijn genoeg plaatsen waar dat al niet meer lukt. De hooggelegen gebieden hebben nog wel sneeuw voor handen, maar de lente maakt het ook daar moeilijker. Deze week is het duidelijk wat minder zacht. Aan de noordflank van de Alpen ligt de vorstgrens rond de 1000 m, of net iets hoger. Er valt af en toe een bui en dan kan er vanaf die 1000 m sneeuw vallen. In het westen en zuiden van de Alpen is de kans op neerslag klein en is het ook wat zachter.

De Vorab gletscher ziet er nog zeer aantrekkelijk uit.

Zachter richting Pasen

In de loop van de week neemt de invloed van hoge druk weer toe. Het is droog en er is weer veel ruimte voor de zon. Dan gaan ook de temperaturen weer omhoog. Vrijdag en in het paasweekeinde is het gewoon weer volop lente, zeker wat de temperatuur betreft. In de dalen wordt het alweer 15 graden en pas rond 2500 m komen temperaturen rond het vriespunt in zicht. In de loop van het paasweekeinde worden de weerkaarten wisselvalliger en neemt de kans op regenval toe.
Wil jij weten hoeveel sneeuw er in jouw skidorp gaat vallen? Meld je dan nu aan voor de Snowalert! >>

Het einde van het seizoen nadert.

122 - Winter - Marco

Over Marco

Waarschijnlijk ken je Marco van het NOS journaal waar hij het weer presenteert. Hij gaat ieder jaar op wintersport en het liefst naar Les Trois Vallées. Voor Snowplaza verzorgt hij regelmatig het Alpenweer.