Skip to navigation Skip to main content

Alpenweer: sneeuw op komst in de Alpen

5656 - Alpenweer: sneeuw op komst in de Alpen (1)

De komende week gaat het sneeuwen in een deel van het Alpengebied. De late wintersporters worden zowaar getrakteerd op een leuk laagje verse sneeuw, als je ten minste naar de juiste gebieden gaat. Vooral de Duitse Alpen en Oostenrijk krijgen met het wisselvallige weer te maken. In de Franse Alpen blijft het nagenoeg droog en heerst de zon op de meeste dagen.

Verse sneeuw

In het weekend wordt het wisselvalliger in de Alpen, maar dikke pakken verse sneeuw verwachten we niet. In de loop van zaterdag neemt de bewolking toe waarna er vooral in Zwitserland, Beieren en de noordelijke regio's van Oostenrijk sneeuw gaat vallen. De sneeuwvalgrens daalt tot rond 2000m hoogte. Zondagavond zal er plaatselijk zo'n 10 tot 20 cm verse sneeuw vallen, het meest in het Berner Oberland, Vorarlberg en de Duitse Alpen. In de Franse Alpen valt vrijwel niets. Een tweede sneeuwgebied bereikt maandagavond de Duitse Alpen en breidt zich daarna voornamelijk over Oostenrijk uit. Dinsdag sneeuwt het gestaag, woensdag wordt het geleidelijk droog. Doordat dit sneeuwgebied samen gaat met koude lucht, kan het zelfs tot 1000m hoogte wit worden. Er valt nog zo'n 10 tot 20 cm sneeuw bij, het meest in Beieren, Salzburgerland en Tirol.

Zon in Frankrijk

De hoge pistes van de Franse Alpen zijn in april een populair gebied om naartoe te gaan. De komende dagen valt daar amper sneeuw. Tot en met maandag zijn er zonnige perioden en blijft het relatief zacht. De meeste wolken trekken zaterdagmiddag en zondagochtend over de Franse Alpen. Op 2000m ligt de temperatuur rond 10 graden, 's middags soms nog iets hoger. Je moet dus echt naar 2500m en hoger om de hele dag goede sneeuw te houden. Dinsdag wordt het even wat kouder. Lang duurt dat echter niet. Vanaf woensdag keert de zachte lucht terug samen met waarschijnlijk stralend zonnig weer.
Wil jij weten hoeveel sneeuw er in jouw skidorp gaat vallen? Meld je dan nu aan voor de Snowalert! >>

Laax heeft sneeuw nodig.

123 - Winter - Michiel

Over Michiel

Als kind stapte Michiel 10x per nacht uit bed als er sneeuw was voorspeld. Niets was en is mooier dan kijken hoe het wit naar beneden dwarrelt. Inmiddels heeft hij van het weer zijn beroep gemaakt.