Skip to navigation Skip to main content

Alpenweer: warm en zonnig weekend voor de boeg

5627 - Alpenweer: warm en zonnig weekend voor de boeg (1)

De komende dagen gaat de temperatuur weer flink omhoog in het Alpengebied. Tussen vandaag en zondag stijgt het kwik soms met wel 15 graden! Uiteraard is dat niet gunstig voor de kwaliteit van de sneeuw. Zit je echter in een skigebied met hoge pistes dan kun je je verheugen op schitterende dagen om te skiën en snowboarden. Vandaag schijnt de zon in een groot deel van de Alpen al flink, maar aan de zuidflanken bevinden zich nog enkele wolkenvelden. Daaruit valt soms wat lichte sneeuw of motregen. De wolken zijn het dikst in Aosta en het zuiden van Wallis en Tessin. In de loop van de dag begint de bewolking op te lossen en gaat op steeds meer plaatsen de zon schijnen. De temperatuur ligt op 2000m vrijwel overal onder het vriespunt, dus we kunnen verder spreken van prima omstandigheden.

Zonnig weekend

Vrijdag, zaterdag en zondag schijnt de zon vaak volop, al trekken er soms ook een paar (sluier)wolken over. Het blijft uiteraard droog en de wind is behoorlijk rustig. Zoals gezegd gaat de temperatuur omhoog. Zaterdag en zondag is het op 1500m een graad of 15, aan de noordflanken en in de Franse Alpen soms nog hoger. Pas boven de 2500m blijft de sneeuw vrij goed van kwaliteit en kan de hele dag genoten worden van perfecte omstandigheden.

Volgende week wisselvalliger

Vanaf dinsdag komt er meer bewolking opzetten en wordt het wisselvalliger. Kouder wordt het niet, sneeuw valt dus vooral op de hoge pistes. Het skiseizoen loopt duidelijk op zijn einde. Goede omstandigheden gaan zich steeds meer beperken tot de pistes boven de 2500m hoogte.

Klik hier om naar de sneeuwhoogtes in de Alpen te gaan >>

In Courchevel begon de dag vandaag zeer zonnig

Het belooft een heerlijke wintersportdag te worden in Livigno

In Zwitserland, Villars, is er wel sprake van enige bewolking

Wie wil er op dit moment niet op de ski's staan in Gerlos?

123 - Winter - Michiel

Over Michiel

Als kind stapte Michiel 10x per nacht uit bed als er sneeuw was voorspeld. Niets was en is mooier dan kijken hoe het wit naar beneden dwarrelt. Inmiddels heeft hij van het weer zijn beroep gemaakt.