Skip to navigation Skip to main content

Videoweer: Komende dagen veel zon in de Alpen

5625 - Videoweer: Komende dagen veel zon in de Alpen (1)

Gister waren er aan de zuidflank van de Alpen nog wat wolkenvelden aanwezig, maar in de meeste skigebieden scheen de zon. De temperatuur was niet al te hoog, maar dat gaat de komende dagen veranderen. Dankzij de redelijk hoge luchtdruk blijft de zon schijnen en zal er een zuidelijke zachte wind richting de Alpen stromen. Daardoor gaan de temperaturen flink omhoog. Rond de 1.500 meter kan het 15 tot 20 graden worden.

Zonnige dag met weinig wind

In de Franse Alpen is het vandaag zonovergoten met temperaturen die oplopen naar 5 tot 8 graden. Op een enkele plek zal het kwik 10 graden aangeven. Ook in de Zwitserse Alpen zijn de temperaturen hoog, aan de noordflanken zijn de temperaturen het hoogst. Op 2.000 meter is daar kans op 5 tot 10 graden, boven de 2.500 meter blijft de sneeuw vrij goed. In Italië blijft de zon ook schijnen vandaag en dat geldt ook voor Oostenrijk en de Duitse Alpen. Het blijft overal droog met weinig wind en de temperaturen zijn lenteachtig te noemen. Dat betekent goed zicht op de piste, maar houd er rekening mee dat de sneeuwkwaliteit onder de 2.000 meter achteruit gaat.

Schafbergspitze op 1783 meter

Weekend ziet geen verandering

Het weerbeeld van het weekend zal niet gaan veranderen. De enige verandering kunnen de temperaturen zijn die verder zullen stijgen. Het winterseizoen is duidelijk aan zijn eind gekomen. Wintersporters worden gedwongen om pistes hogerop te zoeken. Zowel zaterdag als zondag, is er veel zon met hoge temperaturen en ook volgende week wordt hetzelfde weerbeeld verwacht.



123 - Winter - Michiel

Over Michiel

Als kind stapte Michiel 10x per nacht uit bed als er sneeuw was voorspeld. Niets was en is mooier dan kijken hoe het wit naar beneden dwarrelt. Inmiddels heeft hij van het weer zijn beroep gemaakt.