Skip to navigation Skip to main content

Videoweer: De zon in de Alpen blijft schijnen

5604 - Videoweer: De zon in de Alpen blijft schijnen (1)

Gister waren er aan de noordflank van de Alpen wat wolkenvelden, maar verder was het op de meeste plaatsen ronduit zonnig. En dat weer houden we in grote lijnen vast. Er zijn een paar verschillen. In Oostenrijk zou morgen eerst nog een klein beetje neerslag kunnen vallen, maar in de loop van de dag wordt het ook daar droog. Morgen is er kans op wat sluierwolken, maar ook zonneschijn. Vrijdag is het weerbeeld vrijwel hetzelfde.

Zonneschijn in de Alpen

Vandaag in Frankrijk een zonovergoten dag, de kans op sluierwolken blijft maar die hinderen de zon amper. In veel skigebieden zijn er hoge temperaturen tegen de 10 graden, met hogerop natuurlijk wat lagere temperaturen. Vorst vindt alleen plaats boven de 3.000 meter. In het uiterste oosten van Zwitserland is er kans op regen of een vlokje sneeuw. Verder schijnt ook hier grotendeels de zon. In de Dolomieten is het zonovergoten weer. In Oostenrijk kan wel wat lichte neerslag vallen. Meestal in de vorm van wat regen want de sneeuwgrens ligt hoog. In de loop van de ochtend klaart het weer snel op en gaat ook hier de zon schijnen.

Prachtig uitzicht vanaf Flims

Aankomende week blijft de zon schijnen

Morgen zijn er vooral hoge temperaturen in zuid-Duitsland en in Oostenrijk. Veel zon met hier en daar wat sluierwolken. En in dat weerbeeld komt vrijdag eigenlijk weinig verandering. Ook vrijdag, hoge temperaturen, vooral in Oostenrijk en Duitsland met veel zonneschijn.


122 - Winter - Marco

Over Marco

Waarschijnlijk ken je Marco van het NOS journaal waar hij het weer presenteert. Hij gaat ieder jaar op wintersport en het liefst naar Les Trois Vallées. Voor Snowplaza verzorgt hij regelmatig het Alpenweer.