Skip to navigation Skip to main content

Alpenweer: Kans op een paar sneeuwbuien

5596 - Alpenweer: Kans op een paar sneeuwbuien (1)

Er vallen een paar sneeuwbuien in het Alpengebied vandaag, maar er is ook zon op veel plaatsen. Dat geldt vooral voor het westen van Oostenrijk en Zwitserland. Voor de komende dagen staat geleidelijk zonnig en zachter weer op het programma.

Vandaag nog vrij koude lucht

Het is tamelijk rustig weer in de Alpen. In Oostenrijk zijn sommige dalen nog gevuld met vochtige lucht en is het bewolkt of nevelig. Uit de bewolking kan een enkele sneeuwbui vallen. In het westen van het land schijnt vaak de zon. Ook in Zwitserland en in Italië en het Aostagebied is de zon geregeld te zien. In de Franse Alpen komt geleidelijk bewolking vanuit het westen opzetten en volgen later vandaag een paar sneeuwbuien. De lucht is nog steeds vrij koud, de sneeuwgrens ligt rond 1000 meter en vanmiddag komt het maximum rond 2000 meter uit op -5 of -6 graden.

In Centraal-Oostenrijk is het vandaag soms nog bewolkt of nevelig, zeker in de dalen.

Morgen weinig verandering

Morgen verandert er niet heel veel. De meeste opklaringen met veel zon zijn aan de noordkant van de Alpenhoofdkam te vinden. Aan de zuidkant en westkant is meer bewolking en zeker later op de dag kan er in de Franse Alpen een beetje sneeuw vallen. In het zuiden en westen van Oostenrijk is de hele dag door een enkele sneeuwbui mogelijk. Op donderdag valt er aan de zuidkant van de Alpen, vooral in de Dolomieten een paar sneeuwbuien onder invloed van een lagedrukgebied boven de Middellandse Zee.

Tot vrijdag komt er vooral in de Franse Alpen nog van tijd tot tijd tijd wat sneeuw bij. In de rest van het Alpengebied vallen verspreid wat lichte sneeuwbuien.

Oplopende temperaturen

Na donderdag zorgt een krachtig hogedrukgebied voor droog en zonnig weer in het Alpengebied. Het wordt daarbij ook veel zachter, de middagtemperatuur op 1500 meter stijgt naar 8 of 9 graden. De vorstgrens komt daarmee ruim boven de 2000 meter te liggen. Daarmee zal de laag van verse sneeuw van de afgelopen anderhalve week weer flink aangetast worden. Aan de andere kant is het al bijna april en loopt het wintersportseizoen langzaam richting zijn einde.

Wil jij weten hoeveel sneeuw er in jouw skidorp gaat vallen? Meld je dan nu aan voor de Snowalert! >>

Prachtig plaatje in Schnalstal

124 - Winter - Ben

Over Ben

Ben heeft meer met het weer dan met wintersport. Je zult hem dan ook niet aantreffen op de ski’s, maar van wandelen en foto’s maken in de sneeuw geniet hij des te meer. Voor Snowplaza verzorgt Ben regelmatig het Alpenweer.