Skip to navigation Skip to main content

Alpenweer: hoge temperaturen in de Alpen

5590 - Alpenweer: hoge temperaturen in de Alpen (1)

Deze week is het lente in de Alpen. Op 1500m hoogte loopt de temperatuur dagelijks op tot minimaal 10 graden, en soms kan het zelfs 20 graden worden. Eerst is het grotendeels droog. Later in de week neemt de wisselvalligheid toe en worden de omstandigheden in de skigebieden dus minder prettig. Heel veel sneeuw wordt er op de hoge pistes overigens niet verwacht.

Vandaag kans op veel zon

Vandaag schijnt de zon het meest. In de meeste skigebieden is het stralend zonnig. Bij weinig wind ligt de temperatuur op 2000m hoogte rond 7 tot 13 graden. De dooigrens komt vanmiddag op ongeveer 3000m hoogte te liggen. Erg warme lucht dus waardoor de sneeuw eigenlijk alleen in de allerhoogste skigebieden van prima kwaliteit blijft.

In Giggijoch is de lucht vandaag strak blauw

Wolken en buien

Vanaf dinsdag krijgt de zon het moeilijker. Wolkenvelden trekken over de bergen en er ontstaan steeds vaker buien. Dinsdag is dat slechts een lokale bui, maar woensdag en vooral donderdag nemen de buien flink toe. De meeste buien vallen in de Franse Alpen, Aost en Wallis. Op de hoge pistes kan daar een centimeter of 10 vallen. In de Duitse Alpen, Vorarlberg en Salzburgerland nemen de buien pas vrijdag toe. Het blijft er wel zeer zacht.

De verwachting voor München laat zien dat het deze week vooral lente is. Na het weekend wordt het iets minder zacht.

123 - Winter - Michiel

Over Michiel

Als kind stapte Michiel 10x per nacht uit bed als er sneeuw was voorspeld. Niets was en is mooier dan kijken hoe het wit naar beneden dwarrelt. Inmiddels heeft hij van het weer zijn beroep gemaakt.