Skip to navigation Skip to main content

Videoweer: Overal in de Alpen zon

5581 - Videoweer: Overal in de Alpen zon (1)

Gisteren over het algemeen zonnenschijn maar in de Franse Alpen en in Oostenrijk was er nog wel bewolking en hier en daar viel nog een enkel vlokje sneeuw. Vandaag is er van neerslag geen sprake en schijnt de zon volop. Wellicht trekken er wat sluierwolken over de Alpen. Morgen verandert dit beeld weer, de wolken nemen dan weer wat toe.

De zon blijft schijnen

Vandaag in Frankrijk volop zonneschijn en de temperaturen liggen rond de 10 graden. Er zijn een aantal sluierwolken te vinden, maar over het algemeen is de lucht blauw. Rond de 3000 meter liggen de temperaturen rond het vriespunt. In Zwitserland, Italië en Oostenrijk hetzelfde verhaal, blauwe lucht, hoge temperaturen en zon. Morgen gaat het weer iets veranderen, de sluierbewolking neemt langzaam toe maar over het algemeen schijnt de zon volop en liggen de temperaturen hoog. Woensdag kan er met name aan de noordflank in Oostenrijk wat motregen vallen. In Italië en Frankrijk blijft het zonnig.



122 - Winter - Marco

Over Marco

Waarschijnlijk ken je Marco van het NOS journaal waar hij het weer presenteert. Hij gaat ieder jaar op wintersport en het liefst naar Les Trois Vallées. Voor Snowplaza verzorgt hij regelmatig het Alpenweer.