Skip to navigation Skip to main content

Videoweer: prachtige zonnige dagen

5570 - Videoweer: prachtige zonnige dagen (1)

Gisteren hingen er boven de Alpen hier en daar nog wat wolkenvelden maar over het algemeen was het zonnig weer. Vandaag verdwijnen de laatste wolken en wordt het wederom prachtig. Her en der wat wolkensluiers maar over het algemeen hoge temperaturen en veel zon. Morgen wordt het ook prachtig weer en voor vrijdag verandert er nog niet zo heel veel.

Zon en hoge temperaturen

In Frankrijk is de temperatuur vandaag aan de hoge kant. Tussen de 2500 en 3000 meter ligt de temperatuur rond het vriespunt. De pistes liggen te blaken in de zon en het lijkt wel lente te worden. Doordat de lucht vrij droog is, blijft de sneeuw op de lagere pistes in redelijke conditie maar de dalafdalingen krijgen het moeilijk. Hetzelfde geldt voor Zwitserland en Italië met tegen de Brenner in de dalen temperaturen rond de 10 graden. In Oostenrijk liggen de temperaturen ook vrij hoog, in de skigebieden rond de 7 á 10 graden en in de dalen hoger.

Lentegevoel zet door

Zacht, zonnig en droog, dat is het weerbeeld van donderdag. Heerlijk ski- en terrasweer! Vrijdag verandert er weinig, in Frankrijk kunnen de temperaturen nog iets stijgen. De zon blijft voorlopig fel schijnen. Zaterdag kan het weer omslaan, de temperaturen gaan weer dalen, de bewolking neemt toe en de kans op verse sneeuw wordt groter.

122 - Winter - Marco

Over Marco

Waarschijnlijk ken je Marco van het NOS journaal waar hij het weer presenteert. Hij gaat ieder jaar op wintersport en het liefst naar Les Trois Vallées. Voor Snowplaza verzorgt hij regelmatig het Alpenweer.