Skip to navigation Skip to main content

Videoweer: Veel zon met af en toe sluierwolken

5566 - Videoweer: Veel zon met af en toe sluierwolken (1)

Gister was het een zonovergoten dag in de Alpen. Bewolking is op de satellietfoto eigenlijk niet of nauwelijks te zien. Vandaag zijn er wel wat sluierwolken hier en daar. Met name aan de zuidflank van de Alpen en die bewolking wordt geleidelijk aan wel wat dikker en bereikt morgen ook de noordflank. Neerslag valt er vooralsnog nog niet, het weerbeeld ziet er prima uit.

Overal zonnig met hoge temperaturen

De zon schijnt regelmatig door de sluierwolken heen. De temperaturen pakken vrij hoog uit. Op de meeste plaatsen komt het kwik makkelijk een paar graden boven nul. En dat betekent vooral dat de dalafdalingen het hier en daar echt wel moeilijk gaan krijgen. Vooral op plaatsen waar al niet zo heel veel sneeuw ligt. En dat is met name aan de noordflank van de Alpen het geval. Verder is het overal zonnig en lopen de temperaturen hoog op. In Italië is het op sommige plaatsen meer dan 10 graden in het dal. En datzelfde geldt ook voor Oostenrijk. Dat ga je zeker merken aan de sneeuwkwaliteit.

Zeer zonnig op de Alpspitze

Weerbeeld blijft zonnig

Het weerbeeld voor morgen ziet er vrijwel overal hetzelfde uit. Het blijft zacht met af en toe sluierbewolking. De hoogste temperaturen zijn te vinden in het oosten van Oostenrijk. Hetzelfde geldt ook voor woensdag. Rustig wintersportweer met over het algemeen heel veel ruimte voor de zon, maar wel met sluierwolken.


122 - Winter - Marco

Over Marco

Waarschijnlijk ken je Marco van het NOS journaal waar hij het weer presenteert. Hij gaat ieder jaar op wintersport en het liefst naar Les Trois Vallées. Voor Snowplaza verzorgt hij regelmatig het Alpenweer.