Skip to navigation Skip to main content

Videoweer: Veel zon en enkele wolkenvelden

5540 - Videoweer: Veel zon en enkele wolkenvelden (1)

Vandaag ligt er een zwakke storing boven Oostenrijk en de Duitse Alpen. Met name aan de noordflank is het bewolkt en kan er boven de 1200 meter van tijd tot tijd wat sneeuw vallen. In de loop van de dag breekt her en der de zon door. In Frankrijk gaat vandaag al volop de zon schijnen, op 1500 meter liggen de temperaturen rond het vriespunt, staat er weinig wind en is de sneeuwkwaliteit perfect. In Zwitserland zijn er aan de noordflank wat wolkenvelden waardoor er zo nu en dan wat sneeuw kan vallen. Met name in Wallis en Tessin gaat volop de zon schijnen. Voor Italië geldt hetzelfde, flinke zonnige periodes met vooral rond de hoogste toppen wat wolken en een enkele sneeuwbui.

Zon, zon en nog meer zon!

Morgen trekt het sneeuw gebied weer weg en breekt ook in Duitsland en Oostenrijk de zon door. In de rest van het Alpen gebied wordt het schitterend weer met volop zonneschijn en weinig wind. Vrijdag wordt het weer zo mooi dat het haast lente lijkt te worden. Zo goed als overal gaat de zon schijnen en de temperaturen liggen boven het vriespunt. Gelukkig liggen de temperaturen niet al te hoog waardoor het boven de 2000 meter genieten wordt.



123 - Winter - Michiel

Over Michiel

Als kind stapte Michiel 10x per nacht uit bed als er sneeuw was voorspeld. Niets was en is mooier dan kijken hoe het wit naar beneden dwarrelt. Inmiddels heeft hij van het weer zijn beroep gemaakt.