Skip to navigation Skip to main content

Een onconventionele wintersport in Innsbruck

Er zijn steeds meer mensen die met het vliegtuig op wintersport gaan, en regelmatig begint de vakantie dan op het vliegveld van Innsbruck. Of waarschijnlijk al iets daarvoor, want de landing in Innsbruck is ronduit spectaculair te noemen en wakkert zonder meer het vakantiegevoel aan.

Citytrip in combinatie met wintersport

Innsbruck ligt op bijna 600 meter hoogte ingeklemd in het Inndal tussen de Nordkette (2334m), de Patscherkofel (2246m) en de Serles (2718m) wat een fantastisch uitzicht geeft vanuit het vliegtuig bij het naderen van de stad. In de winter krioelt het op de luchthaven van de wintersporters die ongeduldig hun tassen en materiaal bij elkaar proberen te sprokkelen om vervolgens zo snel mogelijk in een taxi te springen naar de plaats van bestemming. Eigenlijk is dat jammer, want Innsbruck zelf heeft de wintersporter ook best veel te bieden. Het is een uitstekende mogelijkheid om eens een onconventionele wintersport te beleven waarbij je een culturele citytrip en een wintersport combineert.

Skiën in de buurt van Innsbruck

Het is een gek gezicht om mensen met ski’s op hun schouders door een stad te zien lopen, maar in Innsbruck is dit de normaalste zaak van de wereld. Met een skipas van Olympia SkiWorld Innsbruck heb je toegang tot 9 skigebieden, 300 kilometer piste en 90 kabelbanen. De gratis skibus rijdt je van Innsbruck naar het hoogstgelegen Tiroler skidorp Kühtai of de naar de altijd besneeuwde Stubaier Gletscher. Maar je kunt bijvoorbeeld ook direct vanuit de stad in de gondel springen richting de Nordkette. Vanaf hier geniet je van een prachtig uitzicht over Innsbruck en kun je je wagen aan een aantal zeer uitdagende afdalingen. De andere skigebieden die je kunt bezoeken zijn Patscherkofel, Axamer Lizum, Muttereralm, Rangger Köpfl, Glungezer en Schlick 2000. Kortom, een geweldig aanbod van skigebieden en pistes waar elk type wintersporter zich mee kan vermaken. Tevens zijn er ook genoeg mogelijkheden voor andere winterse activiteiten, zoals winterwandelen en zijn er verschillende rodel- en schaatsbanen in de buurt van Innsbruck.

Rivier de Inn / Maria-Theresien-Strasse

Sportstad Innsbruck

Innsbruck was maar liefst tweemaal gastheer van de Olympische winterspelen, in 1964 en in 1976. In 2012 vonden er de Olympische jeugdspelen plaats. Daarnaast is het een van de plaatsen waar rond de jaarwisseling een van de bekendste skischansspring wedstrijden, het vierschansen toernooi, plaatsvindt op de Bergiselschans. Het is zeker de moeite waard om hier eens een kijkje te nemen. Bovenaan de schans kun je meemaken wat de atleten zien voordat ze in het diepe springen en kun je genieten van het mooie uitzicht vanuit het restaurant. Ook organiseerde de stad meerdere malen de Air & Style Snowboard Contest en was Innsbruck het decor van het wereldkampioenschap ijshockey in 2005. Het is dus wel duidelijk dat het een van de wintersporthoofdsteden op deze aardbol is en dat deze stad wintersport ademt.

Olympische ringen van Innsbruck

Vol met cultuur en geschiedenis

Tijdens een stadswandeling kom je er snel achter dat Innsbruck een prachtige stad is met een interessante combinatie van middeleeuwse- en moderne architectuur. Het is een stad met een zeer rijke historie die zich aftekent tegen een idyllische achtergrond van besneeuwde bergtoppen. Een van de bekendste bezienswaardigheden is het gouden dak (Goldenes Dachl) dat bedekt is met 2.738 goud vergulde koperen dakpannen, maar ook de rest van de oude binnenstad is erg mooi. Daarnaast heb je de mogelijkheid om je te vergapen aan klassieke- en moderne kunst, kun je je inlezen in de geschiedenis van de stad of je verbazen over de wetenschap in verschillende musea in de stad. Tevens zijn er een aantal bijzondere kerken, zoals de Hofkirche en de St. Jakobs Dom die zelfs de moeite waard zijn om te bezoeken voor de mensen die dergelijke bezienswaardigheden normaal gesproken links laten liggen. Dierenliefhebbers komen aan hun trekken in de Alpin Zoo, een van de hoogste dierentuinen van Europa met een zeer uitgebreide verzameling van diersoorten die voorkomen in het Europese Alpengebied.

Al met al, wil je eens iets anders dan een standaard wintersport, dan is een verblijf in Innsbruck zeker het overwegen waard!

Wil jij ook een keer naar Tirol? Klik hier voor de beste aanbiedingen >>

Hofkirche

160 - Winter - Hannes

Over Hannes

Op het strand zal je Hannes niet zo snel tegenkomen, hij gaat liever naar de bergen! Zowel in de zomer als winter zoekt hij het graag hogerop. Zijn snowboard heeft hij al op 3 verschillende continenten onder gebonden.