Skip to navigation Skip to main content

Videoweer: 10 tot 20 cm verse sneeuw

Gister was het in het Alpengebied een fraaie dag, in veel skigebieden was het zonnig. Op een paar plaatsen overheerste de bewolking, maar neerslag viel er amper. Dat geldt vandaag niet voor de Alpen. Er trekt een zwakke storing van west naar oost die zorgt voor slechte condities in de skigebieden. Morgen is het beter, dan is het de beste ski dag van de komende dagen. Vrijdag gaat het opnieuw sneeuwen. Ook zaterdag sneeuwt het misschien nog.

Vandaag wisselvallig met af en toe zon

Vandaag in de Franse Alpen veel bewolking en van tijd tot tijd sneeuw. In de loop van de dag wordt het beter, vanmiddag zijn de omstandigheden op de piste het best. In Zwitserland wordt het in de loop van de middag ook beter, dat kan vooral in Graubünden, Wallis en Tessin pas tegen de avond zijn. Er kan 10 tot 20 cm sneeuw vallen. De sneeuwvalgrens ligt rond de 1.000 meter. In de Italiaanse Alpen ligt de sneeuwvalgrens tussen de 1.200 en 1.400 meter, daaronder valt regen en daarboven zijn de condities slecht. Dat geldt ook voor een groot deel van Oostenrijk, grijze omstandigheden, hoog in de bergen perioden met sneeuw en onder de 1.200 meter valt er regen.

Morgen beste skidag

Morgen is het grotendeels droog. De sneeuw in Oostenrijk trekt in de ochtend al vrij snel weg en er zijn perioden met veel zon. De temperatuur gaat iets naar beneden. Vrijdag komt er een nieuwe sneeuwstoring, dat begint eerst op 1.000 m hoogte met sneeuwval maar daalt daarna tot in het dal. Er kan op sommige plaatsen zo’n 10 tot 20 cm sneeuw vallen. Ook zaterdagochtend valt er lokaal nog sneeuw.



123 - Winter - Michiel

Over Michiel

Als kind stapte Michiel 10x per nacht uit bed als er sneeuw was voorspeld. Niets was en is mooier dan kijken hoe het wit naar beneden dwarrelt. Inmiddels heeft hij van het weer zijn beroep gemaakt.