Skip to navigation Skip to main content

Alpenweer: Sneeuw, maar ook ruimte voor de zon

Door: Diana Woei. Het blijft voorlopig licht wisselvallig in de meeste wintersportplaatsen. De komende dagen valt er elke dag wel een enkele sneeuwbui, maar er is ook ruimte voor de zon. De sneeuwgrens schommelt tussen de 400 en 800 meter. De wind is dit weekend tamelijk rustig. Zondag is het op de meeste plaatsen droog, alleen in Graubünden en Südtirol vallen enkele sneeuwbuien. Verder schijnt de zon af en toe. Maandag gaat het van het westen uit sneeuwen. In de Franse Alpen kan er 5 tot 10 centimeter vallen. In Tirol arriveren de wolken en sneeuw pas later in de middag.

Wisselvallige week

Donderdag en vrijdag vallen verspreid nog enkele sneeuwbuien. Volgend weekend lijkt het weer te stabiliseren. Het blijft droog en de zon schijnt geregeld. De wind waait uit het oosten en voert koude lucht aan. In de tweede week van maart wordt het weer wisselvalliger.

Winter Female Author 1

Over Gastredacteur

Gastredacteur worden voor Snowplaza? Stuur jouw wintersportverhaal naar redactie@snowplaza.nl en wie weet staan hier binnenkort ook jouw wintersportavonturen.