Skip to navigation Skip to main content

6 aanbiedingen voor een wintersport in Frankrijk

Wintersport in Les Gets
© Spalder Media Group

Wat is het weer warm in ons kleine kikkerlandje! Heel leuk die Nederlandse zomer, maar inmiddels kan ik niet meer wachten tot de winter weer begint. Geen groene, maar witte bergen en lekker aftellen naar de wintersport. Om jou ook alvast een beetje in de winterstemming te brengen, delen we de komende tijd een aantal fijne aanbiedingen met je. Vandaag reizen we af naar het land van kaas en wijn, waar je de grootste skigebieden ter wereld vindt: Frankrijk. Zit er iets voor je tussen?

Goedkoop op wintersport naar Frankrijk in de tweede week van de kerstvakantie

Net als vorig jaar is een wintersport in de tweede week van de kerstvakantie een stuk goedkoper. Ondanks dat deze week tot het hoogseizoen behoort, kun je tegen lage prijzen op skivakantie naar [IL:FR]. Dat heeft alles te maken met het feit dat de Fransen wederom geen vakantie hebben in die week. De Franse kerstvakantie valt voor heel Frankrijk van 17 december 2022 tot 3 januari 2023. Omdat Fransen voornamelijk in eigen land skiën, is het een stuk minder druk dan je gewend bent van deze vakantieweek. Bovendien liggen de prijzen een stuk lager dan anders. Wil je dus goedkoop op wintersport in de kerstvakantie? Dan is het aan te raden om eens naar Frankrijk te kijken.

Le Cheval Blanc in Val Thorens vanaf € 595,- p.p.

Van een sneeuwzekere wintersport ben je verzekerd in het hoogstgelegen wintersportdorp van Europa. Val Thorens ligt op 2300 meter hoogte en is onderdeel van het skigebied Les Trois Vallées. Met ruim 600 km aan pistes is dit een van de grootste skigebieden ter wereld en een paradijs voor kilometervreters. Le Cheval Blanc ligt direct aan de piste en beschikt over comfortabele appartementen en een kleine, gezellige bar met restaurant. Je verblijft op basis van logies, maar het is mogelijk om ook diner bij te boeken.

Chalet Le Val d'Arvan en La Grenouillere vanaf € 229,- p.p.

In Chalet Le Val d'Arvan en Chalet La Grenouillere vind je 4-, 5-, 6-, 8- en 12-persoons appartementen. De chalets liggen tegenover elkaar, naast de lift en piste. Je hebt hier tijdens je wintersport dan ook alles binnen handbereik. De inrichting is ouderwets, maar wel knus. Je verblijft hier in het centrum van Saint Jean d'Arves. Dit dorp is onderdeel van het skigebied Les Sybelles, dat ruim 300 km aan pistes telt. Vanaf hier kun je mooie tochten skiën naar de andere dorpen.

Le Belvedere in Valfrejus vanaf € 365,- p.p.

Niet ver van het hierboven genoemde La Norma, ligt het plaatsje Valfrejus. Een gezellig en sfeervol dorpje met een skigebied dat zo'n 70 km aan pistes telt. Aan sneeuw is geen gebrek en wie wil, kan met dezelfde skipas ook de pistes van La Norma verkennen. De accommodatie die we hier hebben gevonden is Le Belvedere, bestaande uit twee gebouwen met elk 10 appartementen. Elk appartement beschikt over een eigen of terras en is knus ingericht.

Les Balcons de Val Cenis Le Haut in Val Cenis vanaf € 244,- p.p. 

Niet ver van de Italiaanse grens ligt in de Haute Marienne Val Cenis. Een schitterende vallei met daarin de twee authentieke Savoiaanse dorpen Lanslebourg en Lanslevillard. Vanuit beide heb je toegang tot een skigebied dat over ruim 110 km aan pistes beschikt. In Lanslevillard ligt de sfeervolle accommodatie Les Balcons de Val Cenis Le Haut. De ruime appartementen zijn sfeervol ingericht en van alle gemakken voorzien. Het complex beschikt bovendien over twee sauna's en een fitnessruimte en als gast mag je ook gratis van het openbare zwembad gebruikmaken. 

Aquisana in Les Carroz vanaf € 397,- p.p.

De laatste accommodatietip ligt in Serre Chevalier. Daar waar de meeste wintersporters stoppen in Les Deux Alpes of L'Alpe d'Huez, rijden er maar weinig door naar dit ruim 250 km aan pistes tellende gebied. Van grote druktes is hier vrijwel nooit sprake, zelfs niet in het hoogseizoen. Aquisana is een mooie, moderne residence in het centrum van Villeneuve. Na een dag op de latten kun je skiën tot aan de voordeur en vervolgens een duik nemen in het zwembad of ontspannen in de hamam. 

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.