Skip to navigation Skip to main content

Wintersport Oostenrijk: 8 accommodaties in Tirol uitgelicht

Hotels

Tirol is al jaren geliefd bij wintersportend Nederland. Logisch wel, als je kijkt naar de vele mogelijkheden die de deelstaat te bieden heeft. Je kunt hier skiën in meer dan 80 verschillende skigebieden, waarvan vijf gletsjerskigebieden, op ruim 3000 km aan pistes in totaal. Aan familievriendelijke bestemmingen geen gebrek, de après-ski is feestelijk en ook buiten de pistes is er genoeg te doen. Wil jij komende winter naar Tirol en ben je nog op zoek naar een leuke accommodatie? In dit artikel licht ik er 8 uit.

1. Hotel Elisabeth in Gerlos

Gerlos is een bruisende wintersportplaats, gelegen op 1246 meter hoogte in het Tiroolse Zillertal. Aan weerszijden van de Gerlos Straße liggen allerlei accommodaties, huizen, winkels, restaurants en bars. De après-ski is legendarisch, maar ook voor families is er genoeg te doen. Gerlos vormt samen met de dorpen Zell am Ziller, Königsleiten en Wald im Pinzgau de Zillertal Arena. Via de Dorfbahn en Isskogelbahn heb je in een mum van tijd toegang tot de ruim 147 km aan pistes van het skigebied. Haus Elisabeth ligt op zo'n 200 meter afstand van de Isskogelbahn en de skibus stopt direct voor de deur. Dit sfeervolle hotel heeft een traditionele uitstraling en beschikt onder andere over een wellness met binnenzwembad. Je verblijft op basis van halfpension.

Klik op de afbeelding voor meer informatie, prijzen en boeken.

 

2. Resort Achensee in Achenkirch

Ingebed tussen de Brandenberger Alpen en het Karwendelgebergte ligt de wonderschone Achensee. Rondom het grootste meer van Tirol vind je een drietal kleine, maar fijne skigebieden. Zwölferkopf, Christlum en Rofan tellen samen 50 km aan pistes en bieden voor ieder wat wils. Voor langlaufers is deze regio een eldorado, er zijn meer dan 200 km aan langlaufloipes aanwezig. Resort Achensee heeft een idyllische ligging in het plaatsje Achenkirch, op zo'n 2 km van het skigebied Christlum. Het is een hele fijne accommodatie voor gezinnen met kinderen. Er is een speelruimte, je kunt er speciale familiekamers boeken en ook is er een wellness met verwarmd binnenzwembad. Je verblijft hier op basis van halfpension.

Klik op de afbeelding voor meer informatie, prijzen en boeken.

 

3. Pension Honserhof in Mayrhofen

De derde accommodatietip ligt ook in het Zillertal, maar dit keer in het plaatsje Mayrhofen. Dit dorp ligt aan het eind van het dal en is onderdeel van het skigebied Ski en Gletscherwelt Ski Zillertal 3000. Niet alleen kun je skiën op de pistes van Mayrhofen-Finkenberg-Lanersbach, maar ook op de nabijgelegen Hintertuxer Gletscher of de andere gebieden in het Zillertal. Pension Honserhof heeft een sfeervolle, traditionele Tiroolse uitstraling en ligt net buiten het dorp. De dichtstbijzijnde skilift ligt op zo'n 2 km afstand, maar de skibus stopt voor de deur. In de gezellig ingerichte gemeenschappelijke ruimte kun je na afloop van de skidag samen iets drinken of spelletjes spelen. Je verblijft op basis van logies en ontbijt.

Klik op de afbeelding voor meer informatie, prijzen en boeken.

 

4. Apart Hotels Berwang - Haus Wiesengrund in Berwang

Berwang is een van de dorpjes in de Tiroler Zugspitz Arena. De skiregio is ontzettend familievriendelijk en telt iets meer dan 130 km aan pistes, verdeeld over meerdere skigebieden. Vanuit Berwang heb je toegang tot de 35 km aan pistes van Berwang-Bichlbach. Met meer dan 20 km aan blauwe afdalingen is dit skigebied perfect voor beginners en gezinnen. Onder de noemer 'Apart Hotels Berwang - Haus Wiesengrund' biedt Sunweb allerlei mooie, ruim ingerichte appartementen met een centrale ligging in het dorp. Die bevinden zich of in Haus Wiesengrund of in Landhaus Cornelia. In beide gevallen stopt de skibus naast de accommodatie en ligt het skigebied op zo'n 500 meter afstand. Je verblijft op basis van logies en ontbijt. 

Klik op de afbeelding voor meer informatie, prijzen en boeken.

 

5. VAYA St. Zeno Lodge in Serfaus-Fiss-Ladis

Serfaus-Fiss-Ladis behoort tot de meest kindvriendelijke skigebieden van de Alpen. Jong en oud beleeft hier gegarandeerd een fijne tijd. Voor de allerkleinsten zijn er verschillende uitgebreide kinderlanden waar ze spelenderwijs kunnen leren skiën. Vaak gewoon in eigen taal! De 214 km aan pistes bieden voor ieder wat wils. Je kunt elke dag mooie tochten skiën en voor oudere, meer ervaren kids zijn er spannende funpistes. VAYA St. Zeno Lodge heeft een rustige ligging, op slechts 250 meter afstand van de piste. Je verblijft hier in luxe appartementen, er is een uitgebreide wellness en ook is er een gezellige lounge die iets weg heeft van een typisch Oostenrijkse berghut. Je verblijft hier op basis van logies.

Klik op de afbeelding voor meer informatie, prijzen en boeken.

 

6. Gasthof Brixnerwirt in Brixen im Thale

Brixen im Thale is een van de dorpen in het skigebied SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental. Met meer dan 280 km aan pistes is dit een van de grootste aaneengesloten skigebieden van het land en je kunt er dan ook elke dag de mooiste tochten skiën. Gasthof Brixnerwirt heeft een traditionele uitstraling en een centrale ligging midden in het centrum. De dichtstbijzijnde lift ligt op zo'n 400 meter afstand en de skibus stopt voor de deur. Gasthof Brixnerwirt is een echt familiehotel en beschikt over een eigen restaurant en bar. Je verblijft hier op basis van halfpension.

Klik op de afbeelding voor meer informatie, prijzen en boeken.

 

7. All-Suite Residence Kühtai in Kühtai

Voor de zevende tip in dit lijstje reizen we af naar Kühtai. In het hoogstgelegen wintersportdorp van Oostenrijk is aan sneeuw geen gebrek. Het skigebied ligt tussen de 2020 en 2520 meter hoogte en beschikt over iets meer dan 40 km aan pistes. Lang zijn de afdalingen met maximaal 500 hoogtemeters niet, maar omdat het nooit echt druk is sta je na een kort ritje in de lift zo weer bovenaan. De meeste accommodaties liggen hier aan of vlak bij de pistes. Dat geldt ook voor All-Suite Residence Kühtai. De dichtstbijzijnde lift ligt op slechts 50 meter afstand. Het resort beschikt over ruime appartementen en een kleine wellness. Je verblijft hier op basis van logies.

Klik op de afbeelding voor meer informatie, prijzen en boeken.

 

8. Haus Alpen Melody in Westendorf

Nog een dorp in SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental is Westendorf. Wederom een populaire bestemming onder de Nederlanders! Dit sfeervolle plaatsje heeft een traditionele uitstraling en wordt mede daarom jaar in jaar uit drukbezocht. Hier geniet je van de typisch Oostenrijkse gezelligheid, is de après-ski feestelijk en zijn er voor gezinnen uitgebreide mogelijkheden. Haus Alpen Melody is een gezellig familiecomplex met een rustige ligging. Het centrum ligt op zo'n 600 meter afstand en de dichtstbijzijnde lift op 400 meter afstand. Er is een gezellige bar en je verblijft hier op basis van logies.

Klik op de afbeelding voor meer informatie, prijzen en boeken.

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.