Skip to navigation Skip to main content

Alpenweer: goede sneeuwcondities

5454 - Alpenweer: goede sneeuwcondities (1)

Door: Diana Woei. De komende week is het prima vertoeven in de Alpen. Het is licht wisselvallig met soms wat sneeuw, maar ook genoeg droge momenten met de zon erbij. De sneeuwgrens schommelt tussen de 1000 en 1500 meter. Dit weekend valt er af en toe lichte sneeuw in de Alpen. In de Franse Alpen valt zaterdag 5 tot 10 centimeter. In de nacht naar zondag sneeuwt het in Zwitserland, Oostenrijk en in de Italiaanse Alpen licht. In de loop van de zondag knapt het weer op de meeste plaatsen op en schijnt de zon geregeld. In Italië blijven de wolken met sneeuw hangen tot en met maandag.

Droog en hogere temperaturen

Dinsdag is op veel plaatsen de mooiste dag van de week in de Alpen. De zon schijnt geregeld en het blijft droog. Een hogedrukgebied bepaalt dan het weer. De rest van de week is het elke dag anders. Soms zijn er wolken en valt er sneeuw boven de 1000 tot 1500 meter. Er zijn ook momenten met geregeld zonneschijn. Volgende week wordt het stabieler en lijkt het in de Alpen wel voorjaar. Het blijft droog en de temperatuur gaat omhoog.

Winter Female Author 1

Over Gastredacteur

Gastredacteur worden voor Snowplaza? Stuur jouw wintersportverhaal naar redactie@snowplaza.nl en wie weet staan hier binnenkort ook jouw wintersportavonturen.