Skip to navigation Skip to main content

Videoweerbericht + Webcams met veel sneeuw!

De zuidflank van de Alpen heeft veel bewolking gehad de afgelopen dagen en er is ook veel sneeuw gevallen. Op sommige plaatsen zelfs meer dan een meter! Dit zien we met name in Karinthië in Oostenrijk en de Dolomieten in Italië. Daar blijft de komende dagen ook sneeuw vallen, in het westen kan het later op de dag ook weer gaan sneeuwen. Op zondag zet de sneeuwval met name door in het oosten van Zwitserland en Trentino. Voor prachtige plaatjes heeft de verse sneeuw van afgelopen dagen in ieder geval wel weer gezorgd!

Sneeuw in Oostenrijk en Italië

Frankrijk heeft vandaag te maken met hier en daar wat lichte sneeuwval maar op veel plaatsen is het droog. Aan de noordwestflank van de Alpen laat zelfs de zon zich zo nu en dan nog even zien. In Zwitserland zien we een tweedeling, in het zuiden valt wat sneeuw en in het noorden schijnt de zon. Temperaturen liggen op de meeste plaatsen rond het vriespunt. In Italië gaat het vandaag nog flink sneeuwen, op sommige plaatsen komt er gewoon weer een halve meter bij. De sneeuwgrens ligt alleen niet overal tot in de diepste dalen. Hetzelfde beeld in Oostenrijk, sneeuwval vanaf 1000 meter.

Wil jij weten hoeveel sneeuw er in jouw skidorp gaat vallen? Meld je dan nu aan voor de Snowalert! >>

In Sölden is het momenteel al flink aan het sneeuwen!

Prachtig plaatje uit Mauterndorf in het Salzburger Land

De wegen in Madesimo zullen lastig begaanbaar zijn!

Deze lift in San Martino di Castrozza zal vandaag niet draaien

St. Cristina gaat bedolven onder een verse laag sneeuw

Heerlijke poedersneeuw op de Kronplatz

Sneeuw, sneeuw en nog een sneeuw in het Ortlergebied

Deze boom op het dorpsplein van Mallnitz heeft het zwaar te verduren

122 - Winter - Marco

Over Marco

Waarschijnlijk ken je Marco van het NOS journaal waar hij het weer presenteert. Hij gaat ieder jaar op wintersport en het liefst naar Les Trois Vallées. Voor Snowplaza verzorgt hij regelmatig het Alpenweer.