Skip to navigation Skip to main content
54164 - Hotel uitgelicht: MY ALPENWELT Resort in Königsleiten (10)
© MY ALPENWELT Resort

In het sfeervolle Königsleiten vind je genoeg fijne accommodaties voor je wintersport. Ben jij op zoek naar een familiehotel met luxe faciliteiten en uitgebreide mogelijkheden voor wellness? Dan is MY ALPENWELT Resort misschien wel wat voor jou. Dit 4-sterren superior familie-, lifestyle- en wellnesshotel heeft een gunstige ligging in het dorp (aan de piste én naast de lift) en biedt alles voor een geslaagde vakantie in de sneeuw. In dit artikel nemen we MY ALPENWELT Resort in Königsleiten voor je onder de loep.

MY ALPENWELT Resort in Königsleiten

Op een hoogte van 1600 meter, naast het dalstation van de Dorfbahn én aan twee dalafdalingen van de Zillertal Arena, ligt het luxueuze en stijlvolle MY ALPENWELT Resort. Dit schitterende 4-sterren superior hotel heeft een traditionele Tiroolse uitstraling, maar wel met een moderne touch. Tussen de besneeuwde toppen van de Zillertaler Alpen en bergen van de Hohe Tauern, vind je hier alles wat je nodig hebt voor een geslaagde wintersport. Of je nu komt met je partner, je vriendengroep, je gezin of met de hele familie! MY ALPENWELT Resort biedt de perfecte combinatie van sport en ontspanning, maar dan in de meest luxe vorm. Onder het motto 'Bergliebe Deluxe' zorgt de familie Kröll-Schnell er samen met het personeel voor dat het je tijdens je skivakantie aan niks ontbreekt.

54164 -  (40)
© MY ALPENWELT Resort

Luxe suites en riante kamers

Er zijn verschillende kamertypes te boeken bij MY ALPENWELT Resort. Van comfortabele tweepersoonskamers tot luxe suites. Allemaal met balkon én gratis wifi. Voor gezinnen met kinderen zijn er speciale familiekamers- en suites. Er zijn opties met aparte slaapkamers voor wat privacy, maar ook met een extra stapelbed/slaapbank op dezelfde kamer. Gaan jullie samen met opa en oma of gaat er nog een gezin mee op vakantie? Dan biedt Suite S uitkomst met twee slaapkamers voor volwassenen en een slaapkamer met stapelbedden voor de kinderen. Kom je met een nog groter gezelschap? Dan is Chalet H een optie. Dit vakantiehuis ligt naast de piste en biedt plaats aan maximaal 17 personen.

Dé plek voor families

MY ALPENWELT Resort is een echt familiehotel. Dat merk je niet alleen aan de speciale familiekamers- en suites, maar ook aan alle overige faciliteiten. Het hotel is onderdeel van de Family Select Hotels en heeft daar de hoogst mogelijke onderscheiding van 5 Willi Wieseln ontvangen. Voor kids zijn er leuke speelruimtes waar ze zich de hele dag door met leeftijdsgenootjes kunnen vermaken en ook zijn er mogelijkheden voor kinderopvang. Bovendien is er een speciale wellness voor kinderen. Wat dacht je van na afloop van de skidag even samen plonsen in het FAMILY AQUAPARK? Families kunnen bij MY ALPENWELT Resort speciale pakketten boeken met aantrekkelijke kortingen.

54164 -  (41)
© MY ALPENWELT Resort

Op en top ontspannen in de Alpenwelt FelsenBAD&SPA

De een kiest voor après-ski in de vorm van een drankje in een gezellige bar, de ander kiest voor après-ski in de vorm van ontspanning. MY ALPENWELT Resort in Königsleiten biedt het allebei! Wie aan het eind van de skidag graag nog even de wellness induikt, kan terecht in de Alpenwelt FelsenBAD&SPA. Laat je spieren ontspannen in de sauna, boek een massage of beautybehandeling, trek wat baantjes in het zwembad met uitzicht op de besneeuwde toppen of kom even helemaal tot rust in de rustruimte. MY ALPENWELT Resort is onderdeel van de Leading SPA Resorts en voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen.

54164 -  (42)
© MY ALPENWELT Resort

Culinair genieten op en naast de piste

Goed eten en skiën gaan hand in hand met elkaar. Zonder een goede maaltijd houd je het immers nooit lang vol! Ook op culinair vlak kom je bij MY ALPENWELT Resort niks te kort. Hetzelfde geldt voor gezelligheid. Iedereen overnacht hier op basis van halfpension plus. Dit betekent 's ochtends een uitgebreid ontbijtbuffet met live-cooking, 's middags een buffet met snacks en 's avonds een 5-gangen 'Genussmenü' of een themabuffet.

MY ALPENWELT Resort heeft meerdere restaurants. Op de berg kun je terecht bij pisterestaurant Gipfeltreffen, welke zich op 2300 meter hoogte direct onder de Dorfbahn bevindt. Niet alleen voor een lunch, maar ook voor een typisch bergontbijt en dat terwijl je geniet van een schitterend uitzicht. Voor een unieke ervaring 's avonds is de Grillhütte een tip. Hier bereid je zelf je maaltijd op open vuur. Of wat dacht je van private dining in combinatie met live-cooking in de Mitterhaus Alm? Verder is er nog de pizzeria en mogen ook de Hannes Alm en Susi Alm niet worden overgeslagen. Bij de Hannes Alm ben je aan het juiste adres voor après-ski en bij Day & Dinner Club Susi Alm geniet je op het zonneterras (mét ligbedden) of binnen onder het 'cabriodak' van de lekkerste gerechten in combinatie met heerlijke deuntjes. De kaart is modern en internationaal, met onder andere steaks, burgers en zelfs oesters!

54164 -  (43)
© MY ALPENWELT Resort

Skiën op de pistes van de Zillertal Arena

MY ALPENWELT Resort ligt direct naast de Dorfbahn in Königsleiten. Deze gondel biedt direct toegang tot de 147 km aan pistes van de Zillertal Arena, waar ook de naburige dorpen Gerlos en Zell am Ziller toe behoren. Dit uitgestrekte en veelzijdige skigebied is sneeuwzeker en al jarenlang ontzettend populair bij Nederlandse wintersporters. Voor iedereen is er een lievelingspiste te vinden, je kunt er leuke tochten skiën en bovendien vind je hier een van de langste dalafdalingen van Oostenrijk qua hoogtemeters. Aan knusse hutten en gezellige bars geen gebrek, hetzelfde geldt voor leuke activiteiten buiten de pistes. Er zijn goede skischolen en omdat er elk seizoen veel Nederlandssprekende skileraren in het skigebied aanwezig zijn, is de kans groot dat je de lessen gewoon in eigen taal volgt. Voor beginners zijn er mooie oefenhellingen en de kleinste wintersporters kunnen terecht in de kinderlanden.

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.