Skip to navigation Skip to main content

Videoweer: vandaag nog enkele sneeuwbuien

5405 - Videoweer: vandaag nog enkele sneeuwbuien (1)

Gisteren trokken er een aantal wolkenvelden langs de noordflank van de Alpen. Aan de zuidflanken was het schitterend weer met volop zonneschijn. Vandaag trekt er een zwakke storing oostwaarts over de Alpen wat lichte sneeuw oplevert. Vanaf woensdag wordt het geleidelijk minder, met name aan de noordflank van de Alpen. De temperaturen gaan oplopen waardoor het stevig gaat dooien.

De temperaturen gaan stijgen

Vandaag in de Franse Alpen kan er in de noordelijke regio's nog een enkel sneeuwbuitje vallen. Al met al levert dit nog 5 a 10 centimeter op. In het zuiden is het droog en schijnt de zon. Ook in Zwitserland wolkenvelden, vooral aan de noordflanken sneeuwt het nog enige tijd. In Wallis en Tessin breekt wat vaker de zon door. Temperaturen zijn hier momenteel nog prima, de sneeuwgrens ligt rond de 1000 meter. Italië heeft zo nu en dan ook te maken met sneeuwbuien, hier is het weer iets zachter en ligt de nulgradengrens rond de 1300 meter. Oostenrijk heeft een bewolkte dag, slecht zicht op de pistes en van tijd tot tijd sneeuw.



123 - Winter - Michiel

Over Michiel

Als kind stapte Michiel 10x per nacht uit bed als er sneeuw was voorspeld. Niets was en is mooier dan kijken hoe het wit naar beneden dwarrelt. Inmiddels heeft hij van het weer zijn beroep gemaakt.