Skip to navigation Skip to main content

5 mooie skigebieden in Oostenrijk

53985 - 5 mooie skigebieden in Oostenrijk (3)

Nu de winter voor de deur staat, is het weer tijd om na te denken over een prachtige wintersportvakantie in het gezellige Oostenrijk. Wat is er leuker dan op lange latten van besneeuwde bergen afsuizen? Het ultieme gevoel van vrijheid, wanneer de koude wind langs je wangen scheert… Moeite met kiezen? Lees hier over de 5 mooiste skigebieden van Oostenrijk !

1. Onbeperkt pisteplezier bij Ski Amadé

Maak je het liefst lange tochten en heb je jouw skis voldoende onder controle om zowel brede hellingen als smalle bospaadjes te tackelen? Dan is het grootste skigebied van Oostenrijk, Ski Amadé, met ruim 800km piste, hoogtes tot 3000 meter en 270 skiliften echt iets voor jou. Ook beginners kunnen hier overigens prima oefenen: ruim 40% van de pistes is geschikt voor skiërs met geen tot weinig ervaring. Uiteraard zijn er genoeg leuke plekjes om tussen de bedrijven door een broodje braadworst of groot glas bier te bestellen. Je vindt Ski Amadé in het Salzburgerland en de Stiermarken regio.

2. Het Brixental in de Kitzbüheler Alpen

Dit lagergelegen skigebied in het Oostenrijkse Tirol gaat tot 1860 meter hoogte, maar heeft meer dan genoeg bergen om te beslechten. Met ruim 120 km voor beginnende en meer dan 150km voor gevorderde wintersporters heeft het Brixental voor ieder wat wils. Een skipas voor 5 dagen kost €210 en geeft je toegang tot 90 skiliften. De sneeuwzekerheid is door de lagere ligging minder groot, maar de hoogste pistes zijn bijna ieder winterseizoen geopend. Het gebied kenmerkt zich door heuvelachtig gebied, waardoor de pistes minder lang zijn dan in hogergelegen skigebieden.

3. (Apres)ski in Ischgl, Tirol

200 km pistes en een levendig uitgaansleven: dat vind je in Ischgl, Tirol. Je kunt in dit gebied één van de langste skitochten ter wereld maken: de Schmuggler tocht van ruim 60km lang, maar bijvoorbeeld ook per ski een uitstapje maken naar buurland Zwitserland. Ischgl heeft fantastische faciliteiten van goed aangeschreven ski- en snowboardscholen tot fijne wellness voor een ontspannen avond na een dag op de piste. Met vakanties naar Oostenrijk van FTI boek je een comfortabele accommodatie voor jouw winteravontuur.

4. Skiën met het hele gezin in Kirchdorf

Wie op zoek is naar een klein en overzichtelijk skigebied om de kinderen te leren skiën of snowboarden, kan z’n geluk in Kirchdorf beproeven. Kirchdorf biedt 43 km pistes, geweldige restaurants en heerlijke wellness om de spieren te ontspannen. Als je genoeg krijgt van steeds dezelfde afdalingen, kun je eenvoudig een kaart kopen voor de omliggende gebieden, waardoor je opeens toegang hebt tot meer dan 100 km sneeuwplezier.

5. Het Skicircus

Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn is een begrip in Nederland en ligt op minder dan 1000km van Utrecht. Jaarlijks vertrekken duizenden enthousiaste Nederlanders naar dit skigebied met ruim 270km aan pistes tot een hoogte van 2096 m. Ook voor een feestje, kun je hier prima terecht. Saalbach staat bekend als één van de beste Oostenrijkse apres-ski hotspots, maar ook als avonturenhoofdstad van het Salzburgerland: wil je rijden op een pistenbully, rodelen of een rit op een paardenslee maken? Dat kan in Saalbach-Hinterglemm!

112 - Winter - Joris

Over Joris

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.