Skip to navigation Skip to main content

De beste berghutten op de piste in Wallis

53962 - De beste berghutten op de piste in Wallis (3)

Aan fijne berghutten in Wallis geen gebrek! In deze regio in het zuidwesten van Zwitserland kun je op de piste heerlijk eten en drinken. De kwaliteit van de producten en de wijn is bijzonder hoog. Verheug je op lokale specialiteiten en internationale klassiekers. In dit blog hebben we enkele van de beste berghutten op de piste in Wallis voor je op een rijtje gezet.

Berghutten in Wallis

Berghutten in Wallis staan bekend om hun hoge kwaliteit. Vrijwel alle producten komen uit de lokale omgeving en het eten wordt met zorg en liefde bereid. Klassiekers als raclette, kaasfondue en croute au fromage staan hier standaard op de kaart. Ook de Walliser Teller kunnen we van harte aanbevelen. Dit is een plateau met heerlijke vleeswaren en kaas. En wat gaat hier nou beter bij dan een goed glas wijn? Wallis is de grootste wijnregio van Zwitserland en produceert uitstekende wijnen. In de berghutten en bergrestaurants van Wallis komen al deze heerlijkheden samen.

 

Meer over een wintersport in Wallis

Chetzeron, Crans-Montana

Chetzeron in Crans-Montana is een voormalig bergstation van een skilift dat is omgetoverd tot restaurant. Het gebouw heeft een unieke vormgeving en binnen wordt eenvoud gecombineerd met moderne invloeden. Beton, hout, natuursteen en grote raampartijen zorgen voor een prachtig geheel. En het uitzicht is al helemaal adembenemend! Bij een restaurant als dit hoort natuurlijk ook een uitstekende keuken. Je kunt hier terecht voor lunch en diner. Omdat Chetzeron niet per lift bereikbaar is, word je hier voor het diner met een pistenbully naartoe gebracht. Wil je niet meer weg? Overnachten kan ook!

Draairestaurant Allalin, Saas-Fee

Tijdens een wintersport in Saas-Fee mag een bezoek aan het hoogste draairestaurant ter wereld (3500 m) niet ontbreken. Het draairestaurant op de Allalingletscher draait in een uur een volledig rondje. Langs de niet meedraaiende gevelramen staan informatieborden met informatie over het uitzicht. Zo zie je onder andere de Mischabelketen van het Saastal, de Bernese Alpen en in de vroege ochtend kun zelfs de lichten van Milaan zien. De menukaart van draairestaurant is internationaal georiënteerd. Op deze plek is tegenwoordig ook een ijspaviljoen, waarin de geheimen van de gletsjerwereld worden onthuld en waar je diverse ijssculpturen kunt zien. Een andere aanrader in Saas-Fee is berghut Steinhütte Längfluh (stenen hut).

Cabane Balavaux, Nendaz

Cabane Balavaux ligt aan de dalafdaling van Nendaz te midden van een van de oudste sparrenbossen van Europa. Bij deze traditionele berghut draait het om persoonlijk contact en pure smaken. Zuivel is afkomstig van vee van de alp Balavaux, vlees komt van boeren uit Les 4 Vallées en zoetigheden worden gemaakt volgens grootmoeders recept. In de Cabane Balavaux worden huisgemaakte, gezonde gerechten geserveerd. Overnachten is mogelijk in een van de gemeenschappelijke kamers. Wakker worden met uitzicht op het Rhônedal is onvergetelijk.

Horli-Hitta, Aletsch Arena

Naar de Aletsch Arena ga je voor de Aletschgletscher. Dus als je van een heerlijke lunch of koffiestop geniet, wil je natuurlijk uitzicht hebben op de grootste en langste gletsjer van de Alpen. De Horli-Hitta op de Eggishorn is hier een uitstekende locatie voor. Je bevindt je hier op een hoogte van 2870 meter en kijkt zo richting de gletsjer. De plekjes op het terras zijn populair dus zorg dat je er snel bij bent. Voor kleine groepen worden er in de Horli-Hitta speciale huttenavonden georganiseerd met Walliser raclette of kaasfondue.

53962 -  (10)
© Aletsch Arena

Weidstübli, Leukerbad

De Weidstübli in Leukerbad ligt aan de dalafdaling van de Torrenthorn. Hier word je verrast met traditionele Walliser huttenklassiekers en ongewone creaties. Er wordt voornamelijk gekookt met marktverse, lokale producten. Vanaf het terras heb je een schitterend uitzicht op de rotsformaties die deze thermenbestemming omringen. Een aanrader is de wekelijkse raclette avond op woensdagavond. Na afloop kun je met een fakkel naar beneden skiën of met een sleetje naar beneden rodelen.

Buvette des Clavets, Region Dents du Midi

Buvette des Clavets ligt halverwege de Ripaille – Grand Paradis piste boven Champéry. Dit is de langste piste (10 km) van Les Portes du Soleil en onderweg ski je door diverse landschappen. Om nog iets langer van deze prachtige omgeving te genieten moet je zeker een tussenstop maken bij Buvette des Clavets. Bij deze houten hut serveren ze heerlijke gerechten gemaakt van rijke lokale producten. De sfeer wordt compleet gemaakt door de traditionele muziek die uit de speakers klinkt. Buvette des Clavets staat onder locals ook wel bekend als ‘Chez Marius’.

53962 -  (11)
Altijd lekker: een Walliser Teller/Assiette valaisanne

Restaurant Fleschboden, Rosswald

Restaurant Fleschboden in skigebied Rosswald bewijst dat het niet moeilijk hoeft te zijn. Wanneer er met liefde en passie wordt gekookt gaat het niet om de uitstraling of de sfeer van het restaurant. Wallisser specialiteiten met een goed glas witte wijn, daarvoor ben je hier aan het goede adres. Je vindt het restaurant op een hoogte van 2135 meter middenin het skigebied bij het dalstation van de Klänalift. Het terras van biedt een prachtig uitzicht over het Rhônedal.

Dit blog is geschreven in samenwerking met Zwitserland Toerisme en Wallis.

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.