Skip to navigation Skip to main content

Videoweer: vanaf vanmiddag kans op sneeuw

5396 - Videoweer: vanaf vanmiddag kans op sneeuw (1)

Gisteren was het een prachtige dag, veel zon, amper wolken en de sneeuwcondities waren perfect. Vanaf vanmiddag komen er een aantal storingen de hoek om kijken. Deze zorgen voor wolken en daarmee verse sneeuw. Frankrijk is later in de middag als eerste aan de beurt, de overige Alpenlanden kunnen nog even genieten van de zon.

Vanaf vanmiddag sneeuw

De ochtend begint met regelmatig zon in de Franse alpen. Later in de middag neemt de bewolking toe en zal de eerste sneeuw vallen. De Zwitserse Alpen zullen in de namiddag in het westen ook sneeuw krijgen. In Italië, Oostenrijk en Duitsland blijft het droog en zonnig. Door de wat hogere temperaturen is het aan te raden boven de 2000 meter te blijven. Morgen zal er overal in de Alpen sneeuw vallen tot in de dalen. Minimaal 5 cm en op sommige plekken zelfs 20. Zaterdag overdag droog en in de avond en nacht is er kans op sneeuw.

Wil jij weten hoeveel sneeuw er in jouw skidorp gaat vallen? Meld je dan nu aan voor de Snowalert! >>

123 - Winter - Michiel

Over Michiel

Als kind stapte Michiel 10x per nacht uit bed als er sneeuw was voorspeld. Niets was en is mooier dan kijken hoe het wit naar beneden dwarrelt. Inmiddels heeft hij van het weer zijn beroep gemaakt.