Skip to navigation Skip to main content

12 Peaks Trophy: skitocht over 12 toppen in de Ski amadé

53951 - 12 Peaks Trophy: skitocht over 12 toppen in de Ski amadé (3)
© Snow Space Salzburg

De 12 Peaks Trophy is een skitocht in het hart van de skiregio Ski amadé . Onderweg kom je boven op 12 bergtoppen, leg je 46 kilometer aan pistes af en maak je 21 afdalingen. Deze nieuwe skitocht in het Salzburgerland is ontstaan door de skiverbinding van Snow Space Salzburg met de Shuttleberg Flachauwinkl-Kleinarl en Skiparadies Zauchensee-Flachauwinkl. In dit blog alles over de 12 Peaks Trophy.

Skitocht 12 Peaks Trophy

De 12 Peaks Trophy skitocht neemt je mee over 12 toppen (boven de 2000 meter) en door vijf dalen. Om de skitocht van 46 km piste te volbrengen zit je in dertig verschillende liften. De 12 Peaks Trophy is (voor tempomakers) in een dag te doen, maar je kunt ook rustig de tijd nemen en er meerdere dagen over doen. Onderweg ski je op de pistes van Snow Space Salzburg, Shuttleberg Flachauwinkl en Skiparadies Zauchensee-Flachauwinkl. Je kunt dus op iedere plek in het skigebied aan de 12 Peaks Trophy beginnen, maar St. Johann/Alpendorf of Zauchensee is het handigst.

Feiten & cijfers 12 Peaks Trophy

Land: Oostenrijk Lengte: 46 kilometer
Moeilijkheidsgraad: Gevorderde skiër Tijdsduur: Hele skidag
Opstapplaatsen: Snow Space Salzburg / Zauchensee-Flachauwinkl Laatste lift: 16:00 uur


Klik op de pistekaart om deze te vergroten

Blauwe, rode of zwarte trofee

Wanneer je het skiën van de 12 Peaks Trophy trackt met je skipas (via Skiline.cc), kun je na afloop een leuk aandenken ontvangen. Via het Skiline portal is zichtbaar of je de tocht hebt volbracht en hoe lang je daar over hebt gedaan. Doe je het in één dag dan krijg je bij de kassa een zwarte trofee, in twee dagen een rode en in meer dagen een blauwe. Je kunt kiezen voor een skistokembleem of een sticker (€ 1,50).

Panorama Link maakt 12 Peaks Trophy mogelijk

De 12 Peaks Trophy is ontstaan door de komst van de liftverbinding tussen Snow Space Salzburg en de Shuttleberg Flachauwinkl-Kleinarl. De Panorama Link is met een lifttraject van drie kilometer een van de langste gondels van Oostenrijk. In 10-persoons gondels kan de oversteek worden gemaakt van de Grießenkareck naar de Mooskopf. Hoogtemeters legt de lift bijna niet af, slechts 72. Op dit moment heb je voor de oversteek naar Zauchensee nog de skibus nodig. Er staat echter ook een liftverbinding over de Tauernautobahn gepland.

53951 -  (6)
© Snow Space Salzburg

Tips voor het skiën van de 12 Peaks Trophy

  • Begin op tijd en ski in een tempo dat past bij je niveau en conditie. Je moet er wel van kunnen genieten!
  • Je kunt in ieder dorp beginnen, maar het meest voor de hand liggend is St. Johann/Alpendorf of Zauchensee als startpunt.
  • De 12 Peaks Trophy gaat over blauwe en rode pistes. Je komt langs vier zwarte pistes, maar hier kun je ook omheen skiën.
  • Zorg dat je op tijd terugkeert naar je startpunt. In de middag kunnen er wachtrijen ontstaan bij de verbindingsliften tussen de bergen.

Overige skitochten in skigebied Snow Space Salzburg

12 Peaks Trophy volbracht? Er zijn nog meer skitochten in skigebied Snow Space Salzburg. De Hermann Maier Tour, de Hermanator is afkomstig uit Flachau, is 35 km lang, overbrugt 6704 hoogtemeters en maakt gebruik van 20 liften. Ook is er de Snow Space Salzburg Challenge waarbij je zeven van de acht challenges moet voltooien. Hiervoor moet je een video of foto maken bij de verschillen photo points en ski movie stations. Door deel te nemen aan de Snow Space Salzburg Challenge maak je kans op leuke prijzen.

53951 -  (7)
© Snow Space SalzburgThijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.