Skip to navigation Skip to main content
53934 - In St. Anton am Arlberg kun je veel meer dan alleen skiën: 6 tips buiten de pistes (3)
© TVB St. Anton am Arlberg, Christoph Schöch

Dat je fantastisch kunt skiën in St. Anton am Arlberg, bewijzen de ruim 300 pistekilometers én het 200 km grote off-piste gebied wel. Maar deze Tiroolse wintersportplaats heeft nog veel meer te bieden dan alleen geweldige skimogelijkheden in Oostenrijks grootste aaneengesloten skigebied. Het enorm sneeuwzekere oord telt talloze gevarieerde activiteiten om te genieten van de sneeuw. In St. Anton am Arlberg kun je zoveel meer dan alleen skiën... Dit zijn 6 tips buiten de piste!

Wintervakantie in St. Anton am Arlberg

St. Anton am Arlberg ligt in het Oostenrijkse Tirol en maakt deel uit van het omvangrijke Ski Arlberg. Dit skigebied staat te boek als Oostenrijkse grootste aaneengesloten skigebied en biedt geweldige wintersportmogelijkheden voor iedere skiër of snowboarder. Dankzij een gunstige ligging, waarbij het skigebied tot een hoogte van 2811 meter reikt, profiteer je hier van een enorme sneeuwzekerheid en valt er 's winters een dik pak sneeuw. St. Anton am Arlberg biedt dan ook veel meer dan alleen perfect geprepareerde pistes. Deze winterse omstandigheden maken het een heerlijke plek voor tal van activiteiten buiten de pistes. Wat je allemaal kunt doen tijdens je wintervakantie in St. Anton am Arlberg? Dit zijn een paar leuke activiteiten naast het skiën!

Lees ook: 7x waarom je dit seizoen echt wilt gaan skiën in St. Anton am Arlberg

53934 -  (15)
© TVB St. Anton am Arlberg, Patrick Bätz

Maak een huskytocht door de sneeuw

Nieuw deze winter is de mogelijkheid om een huskytocht door het winterse landschap te maken. Iedere maandag- en vrijdagochtend kun je vanaf 09.00 uur 's ochtends een hondensledetocht maken. Of je nu met het gezin op wintervakantie bent, met je partner of met vrienden, zo'n huskytocht is altijd leuk! Laat je voorttrekken door de groep enthousiaste honden en geniet van het overweldigende winterlandschap tijdens deze trail door de natuur van St. Anton. Ook leuk: je kunt ook een wandeling met husky's maken! Voor hondenliefhebbers is dit een echte tip!

Op pad met husky's

Geniet van een rodelavond

Hoe je het ook wendt of keert, rodelen tijdens een wintervakantie is áltijd leuk. Om het nog leuker te maken, is het een aanrader om 's avonds op een slee te stappen. In St. Anton am Arlberg kun je genieten van een rodelavond en roetsjen onder de sterrenhemel. Iedere dinsdag- en donderdagavond is de rodelbaan geopend vanaf 19.30 uur en is de baan compleet verlicht. Halverwege de tocht kun je even stoppen bij de sfeervolle Rodelalm voor een warm drankje, alvorens je de afdaling voortzet. De rodelbaan heeft een lengte van vier kilometer en loopt van Gampen naar Nasserein. Ook overdag is de natuurrodelbaan geopend en kun je er iedere dag tussen 12.00 en 16.15 uur terecht.

Lees meer over rodelen in St. Anton
53934 -  (16)
© Arlberger Bergbahnen AG, Patrick Bätz

Wandel door het winterlandschap

Met een totaal van maar liefst 80 km aan winterwandelpaden, kun je hier uitstekend te voet het dorp en omgeving ontdekken. Zeker als het landschap gehuld is in een dikke witte deken, is het heerlijk om eropuit te trekken en een wandeling te maken. Wandel bijvoorbeeld door het rustieke Verwalltal en snuif de heerlijk frisse, koude berglucht op, terwijl je de kraakverse sneeuw onder je voeten hoort knisperen. Onderweg kun je even stoppen bij de knusse Wagner Hütte en lekker bijkomen met een warme choco of glühwein.

Ontdek de mooiste winterwandelroutes

Ga het ijs op

Gek op schaatsen? Ook tijdens je wintervakantie in St. Anton am Arlberg kun je het ijs op. Bij het vrijetijdscomplex Arlberg WellCom ligt een geweldige ijsbaan die van december tot maart geopend is. Terwijl je aan het schaatsen bent en je je kunsten op het ijs vertoont, word je omgeven door een prachtig panorama van de imponerende besneeuwde bergwereld van Arlberg. Naast schaatsen kun je er ook een potje curlen.

Openingstijden van de ijsbaan
53934 -  (17)
© TVB St. Anton am Arlberg, Patrick Bätz

Ontdek het landschap op langlaufski's

Iets actiefs doen en tegelijkertijd op verkenning gaan? Ga dan eens langlaufen! Deze heerlijke sport neemt je op ski's mee door het winterlandschap en zet je aan het werk, terwijl je je door de mooiste landschappen beweegt. Het loipenetwerk van St. Anton am Arlberg bestaat uit ruim 40 km aan routes toegankelijk voor verschillende niveaus. Je kunt door het prachtige Verwalltall skaten, dat ongetwijfeld een van de mooiste routes is, maar ook de tocht door het Stanzertal is een echte tip voor langlaufliefhebbers.

Bekijk de routes
53934 -  (18)
© TVB St. Anton am Arlberg, Patrick Bätz

Kom tot jezelf tijdens een dagje Arlberg WellCom

Niet alleen kun je schaatsen bij Arlberg WellCom, het is ook dé place to be om even helemaal tot rust te komen. Inspannende skidag gehad? Even toe aan ontspanning? Dan is een uitstapje naar het wellnesscentrum een aanrader. Het moderne complex beschikt over verschillende binnen- en buitenzwembaden, inclusief een kinderbad met glijbaan. Stoom afblazen doe je in de Finse sauna, Kelosauna, het stoombad of in de solaria. Bovendien kun je er massage- of schoonheidsbehandelingen boeken. Het is een heerlijke plek om echt even je spieren los te maken!

Kom tot rust in WellCom
53934 -  (19)
© Arlberg WellCom


Dit weblog is geschreven in samenwerking met Tourismusverband St. Anton am Arlberg.

Marlous Winter

Over Marlous

Skiën en Marlous zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na de nodige wintersportvakanties waarbij ze zowel op de ski’s als het snowboard stond, is ze nog een stapje verder gegaan. Zo heeft ze met veel plezier een aantal seizoenen gewerkt als skilerares in Ski Juwel.