Skip to navigation Skip to main content
53933 - Dit is wat een wintersport in Turracher Höhe zo bijzonder maakt (3)

Turracher Höhe is zo'n skigebied dat na een eerste bezoek meteen je hart verovert. Het is een unieke skibestemming in alle opzichten en er zijn dan ook meerdere redenen te noemen om hier eens naartoe te gaan. Enerzijds vanwege de rust, het gemoedelijke karakter en de schitterende natuur, anderzijds vanwege het enorme aanbod aan faciliteiten. Van een pistebutler die gratis ijsjes en prosecco uitdeelt tot de grootse funmountain van Oostenrijk en de speciale 'Seetaxi': dit is wat een wintersport in Turracher Höhe zo bijzonder maakt.

Turracher Höhe: een unieke wintersportbestemming

Nog niet veel mensen kennen Turracher Höhe en dat is aan de ene kant zonde, maar aan de andere kant ook niet. Omdat de grote massa nog niet in deze fijne wintersportplaats is neergestreken, geniet je hier zonder al te veel drukte van een heerlijke wintersport. Turracher Höhe ligt op 1070 km rijden vanaf Utrecht, aan de Turracher See en op de grens van Steiermark en Karinthië. Vooral het laatste stuk van de route ernaartoe is schitterend, al moet je wel rekening houden met een stuk rijden door de bergen. Bijzonder is dat Turracher Höhe niet echt een dorp is, maar meer een groot skiresort met een flinke verzameling aan accommodaties. Toch doet dit gegeven niks af aan de sfeer, vooral met een laag sneeuw is het hier een sprookjesachtig winterwonderland! Met 43 km aan pistes is het skigebied niet heel groot, maar de afdalingen zijn stuk voor stuk fijn en dus ski je ze zonder moeite een paar keer achter elkaar. Wat een wintersport in Turracher Höhe zo bijzonder maakt?

53933 -  (18)
© TMG, Thomas Sobian

1. Er is een pistebutler

Bestaat er meer wintersportluxe, dan een skigebied met een pistebutler? Wat ons betreft niet. Inmiddels al meer dan 14 jaar biedt Turracher Höhe haar gasten de unieke butlerservice. De mannelijke en vrouwelijke butler zijn dagelijks in het skigebied te vinden en als je een van de twee tegenkomt, wordt er met liefde een gratis glas prosecco voor je ingeschonken. Schijnt de zon en heb je zonnebrand nodig? Een zakdoekje? IJsjes voor de kinderen? Tips voor een knusse berghut of leuke activiteit na het skiën? Bij de pistebutler ben je voor dat alles aan het juiste adres. Er is zelfs een speciaal butlerprogramma en als je in een van de partneraccommodaties overnacht, kun je daar gratis aan deelnemen. Samen met de pistebutler kun je dan allerlei uitstapjes maken.

Meer over de pistebutler
53933 -  (19)
De pistebutler deelt gratis prosecco uit! (© Attisani)
De pistebutler deelt gratis prosecco uit! (© Attisani)

2. De grootste funmountain van Oostenrijk

Wie op zoek is naar een fijne bestemming voor een wintersport met kinderen, zit goed in Turracher Höhe. Er zijn ontzettend veel redenen om eens voor een skivakantie met het gezin in dit skigebied te kiezen en een daarvan is dat je hier de grootste funmountain van Oostenrijk vindt. Op de flanken van de 2205 meter hoge Kornock hoeft niemand zich te vervelen. Naast gewone pistes vind je hier ook een uitgebreid snowpark met vier verschillende lines (family, beginner, medium en advanced), een XXL Funslope die met een lengte van 1500 meter een van de langste ter wereld is, een funcross en Nocky's WinterZeit.

53933 -  (20)
De funmountain is leuk voor jong en oud! (© Nikola Milatovic)
De funmountain is leuk voor jong en oud! (© Nikola Milatovic)

3. Je skiet in het grootste dennenbos van Europa

Turracher Höhe ligt op de grens van de Oostenrijkse deelstaten Steiermark en Karinthië, in Biosfeerreservaat Nockberge en in het grootste aaneengesloten dennenbos van Europa. Skiën doe je hier dan ook veelal tussen de bomen van dit gigantische Zirbenwald. Onderweg snuif je de heerlijke geur van de dennenbomen op en in de meeste hutten, restaurants en accommodaties wordt wel een glaasje zelfgebrouwen Zirbenschnaps aan je aangeboden. De omgeving is niet alleen heel mooi, dankzij deze ligging profiteer je ook op mindere dagen van goed zicht tijdens het skiën, ideaal!

4. Heel veel ski-in ski-out accommodaties

Bijzonder aan Turracher Höhe is dat het niet een traditioneel wintersportdorp is zoals je in veel skigebieden gewend bent, maar meer een soort resort dat is opgebouwd uit allerlei accommodaties. Overnachten kan hier in allerlei hotels, prachtige houten chalets en sfeervolle appartementen. Groot voordeel is dat zo'n beetje alle accommodaties op ski's te bereiken zijn. Soms moet je een klein stukje lopen, maar het is nooit een lange sleep met je skimateriaal.

Bekijk accommodaties in Turracher Höhe
53933 -  (21)
Vanuit je accommodatie zo de piste op!

5. Sneeuwzeker, ondanks de geringe hoogte

Wie op zoek is naar een sneeuwzeker skigebied, schrikt in eerste instantie misschien van de hoogte. De pistes van Turracher Höhe bevinden zich namelijk tussen de 1400 en 2205 meter hoogte. Geen stress, er is echt niks om je zorgen over te maken! Dankzij de natuurlijke ligging is het skigebied namelijk ontzettend sneeuwzeker en kun je er doorgaans skiën van november tot mei.

6. De Seetaxi

Het skigebied van Turracher Höhe ligt aan twee kanten van de Turracher See. Niet alle liften en pistes zijn met elkaar verbonden, maar om de oversteek te maken hoef je geen ingewikkelde capriolen uit te halen. Dankzij de Seetaxi kun je tijdens je wintersport eenvoudig van de ene naar de andere kant pendelen. De Seetaxi is een kleine tractor met daarachter een stalen constructie waar je je aan vast kunt houden om mee over het meer gesleept te worden. Tip: ski de Seerunde skitocht. Deze leuke ronde laat je de mooiste plekjes van het skigebied zien en combineert dit met een ritje met de Seetaxi.

53933 -  (22)
Met de Seetaxi het meer over (© P. Maier)
Met de Seetaxi het meer over (© P. Maier)

7. Hutten met persoonlijke service en regionale specialiteiten

Aan knusse hutten en fijne restaurants geen gebrek in Turracher Höhe. Geen grote vreetschuren met uitgebreide buffetten, maar knusse eetgelegenheden met persoonlijke service. Op de menu's vind je een mix van Oostenrijkse en internationale gerechten, maar ook een selectie van de lekkerste lokale specialiteiten. Proef bijvoorbeeld eens de Gröstl uit de regio bij berghut Almstube. Ook de Kaiserschmarrn zijn hier ontzettend lekker!

8. Heel veel leuke activiteiten buiten de pistes

Ben je op wintersport met niet-skiërs of wil je na een dag op de latten nog iets leuks doen? Turracher Höhe biedt een uitgebreid aanbod aan leuke activiteiten buiten de pistes. Wandelaars vinden hier zo'n 24 km aan geprepareerde wandelpaden en daarnaast zijn er ook mooie sneeuwschoenroutes. Je kunt te voet het meer oversteken, bijvoorbeeld om daarna te lunchen bij restaurant Mei Zeit, maar je kunt er ook op schaatsen of ijsstokschieten. Een hele gave activiteit die ik iedereen kan aanraden, is een tocht op de sneeuwscooter bij zonsondergang. Een unieke ervaring die je nooit meer vergeet! Verder kun je in Turracher Höhe avondskiën op woensdag en zijn er leuke rodelafdalingen.

Meer tips en informatie voor je wintersport in Turracher Höhe
53933 -  (23)
Tip: een tocht met een sneeuwscooter in Turracher Höhe

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Turracher Höhe.

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.