Skip to navigation Skip to main content

'Velkommen' in Noorwegen

5389 - 'Velkommen' in Noorwegen (1)

Skiën in Noorwegen voelt vooral als thuiskomen bij Koning Winter. Vanwege de goede wintersportfaciliteiten, maar ook vanwege de Noorse gemoedelijkheid en de sportieve sfeer. Dat heeft ook te maken met dat wintersport hier meer is dan een verzameling pistes voor toeristen, de Noren genieten graag zelf van hun winter. Wintersporten is voor de Noren een tweede natuur. Heerlijk bezig zijn in de natuur, het liefst elke dag, de hele winter lang.

Direct aan de piste

De meeste accommodaties in Noorwegen zijn knus ingericht en liggen direct aan de piste, het zogenaamde ski-in en ski-out principe. Aan het einde van de dag ski je zo de sauna in, deze behoort vaak tot de standaarduitrusting van je accommodatie. Een knapperend houtvuur, de gastvrijheid en de behulpzaamheid van de lokale bevolking doen de rest.

Smullen op z’n Noors

De Arctische keuken biedt heerlijke gerechten gebaseerd op lokale Noorse producten. Proef het echte Noorwegen en geniet van de vers gevangen vis zoals kabeljauw, Noorse zalm of probeer het malse lamsvlees. Dit zijn belangrijke ingrediënten in de Noorse keuken en er zijn vele regionale varianten van deze gerechten te vinden. Heerlijk dus om tijdens of na het skiën neer te ploffen en je te laten verwennen met deze lokale culinaire hoogstandjes!

Foto: Arctische keuken - Espen Mills, Tasteofnationaltouristroutes.com, visitnorway.com

Skigebied kiezen

Elk skigebied in Noorwegen heeft zijn eigen charme. Van de grote(re) skigebieden zoals Stranda en Voss, gelegen nabij de unieke fjorden, tot de kleinschalige skigebieden als Skeikampen. In elk skigebied vind je de Noorse gemoedelijkheid terug. Moderne en snelle skiliften zonder wachtrijen, brede en goed onderhouden skipistes en afdalingen voor elk niveau. Kinderen tot 7 jaar kunnen zelfs gratis skiën mits ze een helm dragen.

Foto: Terje Rakke, Ski Fjord Norway, Location Voss Fjellandsby

Makkelijk bereikbaar

Er zijn diverse mogelijkheden om af te reizen naar Noorwegen. Vanaf Schiphol brengt KLM je dagelijks rechtstreeks naar Oslo, Bergen of Ålesund. Wil je Noorwegen liever per auto ontdekken? Er zijn diverse ferryverbindingen om uit te kiezen. Color Line vaart vanaf het Duitse Kiel naar Oslo, deze tocht duurt 20 uur. Tijdens de reis kun je genieten van de luxe faciliteiten op het schip. Wil je tijd besparen? Pak dan de Color Line ferry vanaf Hirtshals naar Larvik, deze reis duurt slechts 3 uur en 45 minuten. Vanaf Larvik is het maar een paar uur reizen naar de meeste Noorse skigebieden. Ook Fjord-Noorwegen is goed te bereiken: met de ferry van Fjord Line vaar je rechtstreeks naar Bergen of Stavanger.

112 - Winter - Joris

Over Joris

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.