Skip to navigation Skip to main content

Accommodatietips voor een avontuurlijke wintersport met het hele gezin in Noorwegen

53817 - Accommodatietips voor een avontuurlijke wintersport met het hele gezin in Noorwegen (3)
© Buro Scanbrit

Een wintersport in Noorwegen is een unieke ervaring voor jong en oud. De mysterieuze verhalen over feeën en trollen, het noorderlicht, de typische houten huisjes en ruige, ongerepte natuur geven het land een bijna magisch karakter. Niet voor niets staat deze bestemming hoog op het lijstje van veel wintersporters. Wil je deze winter eens iets anders met het gezin en ben je op zoek naar een ervaring waar jullie allemaal nog jaren over napraten? Ontdek samen de skigebieden en vele bijzondere activiteiten in Noorwegen! In dit artikel geven we je accommodatietips voor avontuurlijke skivakanties met kinderen in dit prachtige Scandinavische land.

Met kinderen op wintersport in Noorwegen

Wil je eens iets anders dan skiën in de Alpen? Waarom kijk je niet eens naar de mogelijkheden van een gezinsvakantie in Noorwegen! Dit prachtige Scandinavische land heeft voor families ontzettend veel te bieden. Je vindt er geen gigantische skigebieden die tot grote hoogtes reiken, maar wel een gegarandeerde sneeuwzekerheid met meters sneeuw. Zo'n andere ervaring dan in de Alpenlanden! Qua piste-aanbod zijn er gebieden die rond de 20 km aan afdalingen bieden, maar ook opties met tussen de 30, 45 en zelf 70 km aan pistes. Voorop staat dat je overal voldoende faciliteiten vindt voor een familiewintersport: van skilessen tot uitgebreide kinderlanden met vrolijke mascottes en speelparken in de sneeuw. Maar beperk je in Noorwegen zeker niet alleen tot de pistes, ook daarbuiten is veel te beleven! Wat dacht je van fatbiken, ijsvissen of een tocht met een hondenslee? Met de avontuurlijke vakanties van reisorganisatie Buro Scanbrit kan het allemaal!

Ontdek de avontuurlijke vakanties van Buro Scanbrit in Noorwegen
53817 -  (12)
© Buro Scanbrit

1. Skiën tussen de fjorden in Voss

Kenmerkend voor de Noorse natuur in het westen, zijn de fjorden. De steile, hoge bergen met daartussen diep donkergroen water zijn indrukwekkend om te zien. Wil je extra dicht bij dit natuurspektakel komen? Reis dan met het gezin af naar Voss. Deze wintersportbestemming ligt midden in het fjordengebied en biedt twee skigebieden waar je kunt skiën. De eerste is het Voss Resort (+/- 40 km aan pistes) en de tweede is het Myrkdalen Mountain Resort (+/- 30 km aan pistes). Beide gebieden zijn lekker overzichtelijk en van grote druktes is vrijwel nooit sprake. Naast skiën met een schitterend uitzicht kun je hier een aantal bijzondere activiteiten ondernemen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een fjordsafari op een ribboot, een sneeuwschoenwandeling in het plaatsje Flåm of een tocht met de wereldberoemde Flåmsbana, een van de steilste én mooiste spoorlijnen ter wereld? Stuk voor stuk unieke activiteiten om nooit meer te vergeten!

Boek je vakantie vanaf € 149,- per persoon
53817 -  (13)
© Buro Scanbrit

2. Winter Adventure: een compleet pakket

Noorwegen is te mooi om je maar op één plek te focussen. Gelukkig hoeft dat ook helemaal niet met de rondreizen van Buro Scanbrit. De reisorganisatie biedt aan avontuurlijke gezinnen het Winter Adventure Magical Mountain & Fjord pakket. Deze 8-daagse winterreis is inclusief vlucht, verblijf in hotels en avontuurlijke activiteiten. Absoluut een ervaring om niet meer te vergeten! Tijdens deze wintervakantie ontdek je de pistes van Myrkdalen en Voss, genieten jullie van een proeverij met lokale specialiteiten in Flåm, maken jullie een boottocht door de fjorden en staat er een wintercruise door de Sognefjord op het programma. Acht dagen lang wordt het genieten van de winter in Noorwegen en al het moois dat het land te bieden heeft.

Boek deze droomreis vanaf € 1139,- per persoon

3. Bardøla Hytter: verblijven in het bos in Geilo

Een van de meest bekende en gezellige wintersportplaatsen in Noorwegen is Geilo. Het gelijknamige skigebied is een van de oudste van het land en ideaal voor beginners en families met kinderen. Vanuit beide kanten in het dal heb je met verschillende liften toegang tot de ruim 35 km aan pistes en drie verschillende snowparks van Geilo. Kinderen vinden hier speciale kinderpistes, goede lesfaciliteiten en ook worden er regelmatig leuke activiteiten georganiseerd. Voor avontuurlijke gezinnen is overnachten in een traditionele houten vakantiewoning een tip. De Bardøla Hytter zijn comfortabel ingericht en staan midden in een bosrijke omgeving. Er is een heerlijk binnenzwembad om na het skiën nog even in te plonsen en ook organiseert men er speurtochten in het bos en kun je er schaatsen.

Boek vanaf € 687,- per persoon, inclusief overtocht
53817 -  (14)
© Buro Scanbrit

4. Overnachten in het heerlijke Vestlia Resort Hotel

Maar in Geilo kun je ook in alle luxe verblijven. Een tip is het heerlijke Vestlia Resort Hotel. Met 236 kamers een grote naam in dit lijstje met accommodatietips voor een avontuurlijke wintersport met het hele gezin in Noorwegen, maar wel eentje met ontzettend veel faciliteiten. Het hotel ligt direct aan de piste en heeft een moderne, maar sfeervolle uitstraling met speciale familiekamers. Slepen met ski's is er niet bij! Na afloop van de skidag kunnen de kinderen zich nog een paar uur uitleven in het zwembad en voor ouders zijn er wellnessmogelijkheden. Het Vestlia Resort Hotel beschikt bovendien over een sfeervol restaurant. Activiteiten die je hier met het gezin echt niet mag overslaan zijn fatbiken, een huskysafari en sleeën in Dagali.

Boek vanaf € 1084,- per persoon, inclusief overtocht

5. Een zonnige skivakantie in Norefjell

Op ongeveer twee uur rijden van de Noorse hoofdstad Oslo vind je het zonnige skiresort Norefjell. Omdat je hier niet ver van de luchthaven verwijderd bent, is dit ook een ideale bestemming voor een korte skitrip met het gezin. Norefjell telt zo'n 30 km aan pistes en daarvan is het merendeel blauw en groen gekleurd. Ideaal voor beginners en gezinnen met jonge kinderen. De afdalingen bevinden zich over het algemeen aan de zonnige zijde van het skigebied. Het Norefjell Spa Resort is een tip voor gezinnen om in te verblijven. Je overnacht hier aan de pistes, skipas en skihuur zijn gratis voor kinderen tot 7 jaar en ook worden er allerlei leuke activiteiten georganiseerd. Mascotte Nore Rein maakt er dagelijks een feestje van en verder is er een ijsbaan, klimmuur en zwembad voor vermaak.

Boek vanaf € 436,- per persoon, inclusief overtocht
53817 -  (15)
© Buro Scanbrit


Dit artikel is geschreven in samenwerking met Buro Scanbrit

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.