Skip to navigation Skip to main content

Getest: Dope Annok W snowboardjas

53787 - Getest: Dope Annok W snowboardjas (3)

Het merk Dope zie je de laatste jaren meer en meer op de piste. De herkenbare eigen stoere en jonge stijl valt op en ook de soort sweaters die je kunt dragen als jas zijn erg populair. Hoogste tijd om zelf eens zo'n opvallende en ook zeer betaalbare jas uit te proberen. Tijdens onze laatste trip in Sölden trok ik een middagje de snowboard jas Annok W aan en pakte voor de gelegenheid ook weer eens m'n snowboard erbij. Uiteraard kun je ook prima skiën in deze jas van Dope hoor! Benieuwd naar onze ervaring met de Annok W van Dope? Lees snel verder!

Dopesnow.com sinds 2008

Dope Snow is in 2008 opgericht in Zweden en het snowsportsmerk verkoopt haar producten alleen online via dopesnow.com en de ridestore.com. Ze doen er alles aan om hun klanten tevreden te houden en zetten de klant centraal in alles wat ze doen en ontwikkelen. Wanneer je een jas hebt besteld, ontvang je een paar dagen later een persoonlijk mailtje van een van de Nederlandstalige medewerkers om te informeren of je tevreden bent. 'Hoe bevallen jouw nieuwe spullen, Miranda? Hoi Miranda, Wilde even checken of je tevreden bent met jouw bestelling van Ridestore? :) / Jip van Ridestore'. Een zeer vriendelijk gebaar vind ik! Verder zijn er geen verzend- of retourkosten en heb je 90 dagen de tijd om eventueel iets terug te sturen. Goede service dus.

53787 -  (18)
De Annok W van Dope Snow is een kleurrijke en stoere anorak

Dope Annok W: kleurrijk en stoer

De Dope Annok W jas die ik besteld heb, ziet er in het echt net zo kleurrijk en stoer uit als online. Persoonlijk vind ik een anorak erg leuk om te zien en de kleuren zijn prachtig. Gelukkig zit er aan de zijkant van de jas een lange rits, waardoor je de anorak iets makkelijker kunt aantrekken, maar heel eerlijk: het staat leuk, maar een jas over je hoofd is toch iets meer gedoe. Maar hé, hij staat wel goed (al zeg ik het zelf ;-)). Ik heb een skibroek aan met bretels, wat niet handig is tijdens toiletbezoek merk ik, omdat je de jas dan eerst uit moet trekken. Kortom: kies voor een broek zonder bretels, dat scheelt een aan- en uitrekken van de anorak. Qua maat zit de jas echt top. Ik heb altijd een S en ook deze small past goed. De snit is perfect: niet te wijd, niet te strak en ik kan me er goed in bewegen, top!

Handige features

De jas is voorzien van handige details die je eigenlijk ook wel verwacht van een ski- of snowboardjas. Zo heeft de Annok een grote capuchon die gemakkelijk over je helm past, een heerlijke hoge, zachte en warme kraag, ventilatieritsen onder de armen, sneeuwstoppers om je heupen en polsen, een zakje voor skipas en twee grote buidelzakken voorop. Een van de zakken bereik je via de bovenkant, de andere via ritsen aan de zijkant. Aanvankelijk zocht ik even naar het zakje voor de telefoon, maar die zit dus achter een ritsje in de grote buidel. Handig, want zo schuift je telefoon niet rond in het grote vak voorop. Je moet alleen dus wel twee ritsen open doen voor je je telefoon te pakken hebt.

53787 -  (19)
De grote capuchon past gemakkelijk over de helm
53787 -  (20)
In de grote buidelzakken kun je veel kwijt
53787 -  (21)
Wanneer je het warm hebt, bieden de ventilatieritsen uitkomst
53787 -  (22)
De hoge kraag is heerlijk zacht van binnen

Gevoerd, maar niet té

Dope Snow gebruikt eigen materialen voor de vervaardiging van hun kleding. Zo zit er een membraan in de jas met een waterdichtheid van 15K, maar met tevens een goed ademend vermogen. Ook gebruiken ze eigen materialen voor de voering en de buitenshell. De jas voelt stevig en robuust aan. Aangezien wij alleen maar prachtig weer hadden, heb ik de jas niet kunnen testen op waterdichtheid, maar gezien het materiaal en het feit dat de naden getapet zijn, geloof ik dat zeker. De jas is gevoerd en op een mooie dag zoals wij die hadden, met temperaturen rond het vriespunt, was alleen een thermoshirt eronder voldoende. Ik heb zelfs nog even de ventilatieritsen onder de armen een stukje open gedaan. Kortom, de jas is gevoerd, maar niet super dik, waardoor je je lekker kan bewegen en de jas je goed warm houdt.

53787 -  (23)
In de Annok W van Dope heb je optimale bewegingsvrijheid

Dope Annok W: prima jas voor een goede prijs

De Dope Annok W voldoet eigenlijk helemaal aan de verwachtingen die ik vooraf had. Voor een advies verkoopprijs van € 189,90 krijg je een zeer complete wintersportjas met veel handige details, een geweldige snit en goede look. Wanneer je de jas in een iets minder opvallende kleur kiest, past deze ook prima als gewone winterjas thuis. Kortom, een stoere en prima jas voor een goede prijs!

Bekijk de Annok W jas van Dope hier
Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.