Skip to navigation Skip to main content

Van de pistes naar het water: waarom je deze winter echt wilt kajakken of kanoën in Oostenrijk

53716 - Van de pistes naar het water: waarom je deze winter echt wilt kajakken of kanoën in Oostenrijk (3)
© Österreich Werbung, Harald Eisenberger

Bij een wintersport in Oostenrijk denk je vaak alleen aan skiën en snowboarden, maar waarom zou je je beperken tot de pistes als er ook nog een andere wereld aan beleving ligt? Naast de duizenden imposante bergtoppen, bestaat de Oostenrijkse natuur ook uit honderden bergmeren. Er is geen avontuurlijkere manier om die te verkennen dan vanuit een kajak of kano. Neem je adrenaline vanaf de pistes mee het water op en geniet van de kalmte van de natuur tijdens een uniek avontuur. Dit is waarom je deze winter echt wilt kajakken of kanoën in Oostenrijk!

Kajakken of kanoën in de winter in Oostenrijk

Wie denkt dat kajakken of kanoën alleen iets voor de zomermaanden is, heeft het mis. Ook 's winters kun je genieten van deze leuke sport en misschien is een tocht op het water nog wel veel specialer gedurende deze periode. Niet alle meren zijn hartje winter stijf bevroren waardoor kajakken of kanoën heel goed mogelijk is. Van de Weissensee in Karinthië tot een verborgen stroompje tussen bergen en bossen... Peddel rond in pure kalmte, geniet van de weergaloze winterse omgeving en vind ultieme rust én tegelijkertijd avontuur op het water en in de bergen. En heb je even genoeg van de stilte en wil je wat meer actie? Dan kun je de stroomversnellingen af gaan. Eén ding is zeker: bijzonder wordt het ongetwijfeld!

 

Meer over kajakken en kanoën in de winter in Oostenrijk

6 redenen waarom dit eens wilt doen

Waarom je zo'n belevenis op je bucket list wilt zetten (of juist wilt kunnen afstrepen)? Er zijn verschillende redenen waarom je in de winter echt eens zou willen kajakken of kanoën in Oostenrijk! Wij noemen er alvast een paar voor je op:

 

  • Het is beslist een unieke ervaring en absoluut een must-do voor liefhebbers van avontuur, actie en bijzondere activiteiten.
  • Zit je in een kano of kajak, dan ben je zo dicht bij de natuur, dat je er even één mee wordt. Geen betere manier om te genieten van het met sneeuw bedekte landschap.
  • Je wintersportdagen worden dubbel zo leuk en je haalt twee keer zoveel uit je dag. 's Ochtends de pistes op, 's middags op het water. Het beste van beide werelden!
  • Wintersport in Oostenrijk wordt op deze manier nooit saai. Rodelen, langlaufen, wandelen, of... Kajakken! Aan afwisseling en diversiteit aan activiteiten is er geen gebrek.
  • Je komt gegarandeerd helemaal tot rust, want het is alleen jij, jouw mede-kajakkers en de natuur.
  • Het is een leuk alternatief voor wie wel de omgeving wilt ontdekken, maar niet houdt van wandelen.

Maak je kanotocht nog avontuurlijker

Heb je helemaal de smaak te pakken, dan kun je je kano- of kajaktocht nog meer bijzonder maken door te peddelen op unieke locaties. Bijvoorbeeld in een ijsgrot, welke je bijvoorbeeld in het Natur Eis Palast in de Hintertuxer Gletscher vindt. Hier peddel je langs spectaculaire ijssculpturen en bevroren watervallen. Ook de Neusiedler See is een aanrader om naartoe te gaan voor een tocht op het water. Dit enorme meer is omringd door rietvelden en bovendien rijk aan vogels, waardoor je tijdens het peddelen je ogen kunt uitkijken. En beschik je over (eigen) materiaal, dan is het ook een tip om naar afgelegen meertjes te gaan. Dit zijn de echte verborgen parels om te kajakken of kanoën in de winter in Oostenrijk.

Voordat je het water op gaat...

Lijkt het jou geweldig om eens te gaan kajakken in de winter in Oostenrijk? Dan zijn er een paar dingen waar je rekening mee kunt houden om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op je avontuur op het water.

  • Zorg dat je goed en warm bent aangekleed, want het kan erg koud zijn. Vooral een muts is belangrijk, zodat de warmte je niet makkelijk kan verlaten.
  • De kleding die je draagt kan het beste waterdicht zijn, zoals een waterdichte jas, broek en handschoenen.
  • Neem een thermoskan mee met warme thee of chocolademelk en iets lekkers voor tussendoor, zoals een energiereep.
53716 -  (7)
© Österreich Werbung, Harald Eisenberger

Wintersport in Oostenrijk

Veel bergliefhebbers keren jaar in jaar uit terug naar Oostenrijk voor een heerlijke wintersport. Je kunt er onwijs goed skiën en snowboarden in zowel kleine en gemoedelijke skigebieden als omvangrijke wintersportresorts en gletsjerskigebieden met optimale sneeuwgarantie. Maar ook voor winterse activiteiten buiten de pistes ben je hier aan het juiste adres. Of je nu wilt rodelen, huskytochten wilt maken, gaat ijsklimmen, langlaufen of kajakken, een wintersport in Oostenrijk staat garant voor sneeuwpret voor jong en oud.

Beleef een actieve wintersport in Oostenrijk

Dit weblog is geschreven in samenwerking met het Oostenrijks Toeristenburo.

Marlous Winter

Over Marlous

Skiën en Marlous zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na de nodige wintersportvakanties waarbij ze zowel op de ski’s als het snowboard stond, is ze nog een stapje verder gegaan. Zo heeft ze met veel plezier een aantal seizoenen gewerkt als skilerares in Ski Juwel.