Skip to navigation Skip to main content
53689 - Axalp: een onontdekt skigebied voor families in de regio Interlaken (3)
© Interlaken Tourismus / Rolf Wellenreiter

Tussen de glinsteringen van het water van de Brienzersee en Thunersee in het Berner Oberland ligt een bruisende regio vol mogelijkheden: Interlaken. Een heerlijke plek voor een wintersport in Bern , want hier profiteer je van het beste van beide werelden. Je geniet van stadse voordelen, zoals lekker eten in veel leuke restaurants, winkelen in mooie boetiekjes en het doen van een groot aantal activiteiten, maar ook kan hier geskied worden. Rondom Interlaken liggen namelijk diverse fijne en veelal nog onontdekte skigebieden, ideaal voor families. Axalp is daar één van, een klein winterwonderland voor gezinnen met kinderen. In dit blog lees je alles over skiën op de Axalp in de Zwitserse wintersportregio Interlaken.

Skiën in familieskigebied Axalp

Het skigebied ligt op een plateau uitkijkend op de azuurblauwe Brienzersee. Axalp wordt omgeven door niets anders dan een weergaloze natuur. Niet alleen een panoramisch uitzicht op het meer maakt daar deel van uit, maar ook een schitterend winters landschap vol diepe bossen en glooiende hellingen zorgen voor een prachtig plaatje. Het skigebied telt 15 km aan pistes, ideaal voor families met kinderen die tijdens een wintervakantie in Zwitserland een stedentrip willen combineren met skiën. Of als je juist meerdere skigebieden tijdens één wintersport wilt ontdekken! Kenmerkend voor Axalp is de relaxte en vooral familievriendelijke sfeer, en niet geheel onbelangrijk, de sneeuw die als verse poeder aanvoelt. Ongedwongen afdalingen maken zonder massa's andere wintersporters, omgeven door een ongerepte natuur. Dat is wat een wintersport in dit kleine, maar fijne skigebied zo heerlijk maakt.

Ontdek het skigebied op de Axalp

Voordelen van wintersporten op de Axalp

  • Met 15 km aan pistes is het skigebied compact en overzichtelijk en daarmee een ideale bestemming als je wilt gaan skiën met kinderen.
  • Er is een speciaal oefengedeelte, het Axiland, voor zowel kinderen als beginnende wintersporters.
  • Het is een betaalbare bestemming. Er is gratis parkeergelegenheid en op zaterdagen skiën twee kinderen tot 15 jaar gratis per gekochte skipas door een volwassene.
  • Omdat het skigebied niet zo groot en vooral rustig is, is het een uitstekende bestemming om de beginselen van het skiën te leren.
  • De regio Interlaken is perfect voor het combineren van een stedentrip met het ontdekken van verschillende kleine skigebieden, waarvan Axalp een goed voorbeeld is.
  • Er zijn verschillende knusse berghutten om te ontspannen tijdens een pauze, onder het genot van geweldige uitzichten.
53689 -  (6)
© Interlaken Tourismus / Rolf Wellenreiter

Eenvoudig de eerste bochten draaien

Axalp is een uitstekende bestemming als je je als beginnende wintersporter voor het eerst op de pistes begeeft, of als je op wintersport gaat met kinderen. Het skigebied is rustig, compact en telt verschillende goede faciliteiten om te leren skiën. De oefenweide in het Axiland is waar je moet zijn om de eerste bochten te leren draaien. Daar zijn twee oefenliften die erbij helpen om de eerste pistes te betreden. Bovendien bestaat het Axiland uit verschillende obstakels en jumps voor kids. Daarna kunnen beginners en kinderen de rest van het gebied ontdekken. Met een meerderheid aan blauwe en brede afdalingen, zijn de omstandigheden uitstekend om het skiën verder onder de knie te krijgen.

Andere winterse activiteiten rondom de Axalp

De prachtige natuuromgeving leent zich niet alleen om te skiën en snowboarden, er zijn rondom de Axalp ook een aantal andere winterse activiteiten te beleven. Zo kun je er heerlijke winterwandelingen maken, een mooie manier om de omgeving te verkennen. Daarnaast zijn er ook verschillende mogelijkheden voor wintersporters die willen langlaufen, en kun je ook met het hele gezin gaan rodelen. Tussendoor geniet je van een pauze bij een gezellige, en vooral sfeervolle berghut met een warme choco en een regionale specialiteit.

53689 -  (7)
© Interlaken Tourismus

Bezoek Interlaken

Axalp ligt in de wintersportregio Interlaken, op ongeveer een half uur rijden van de gelijknamige stad. Ben je in de omgeving op vakantie, dan is het een aanrader een bezoek te brengen aan deze levendige plaats. In het centrum heerst een fijne en gezellige ambiance en je kunt er naar hartenlust lunchen, dineren, koffie drinken en winkelen. En dat bij een decor van imposante bergtoppen en fraaie bergmeren! Het is een sportieve stad waar een uitstap in de natuur zo gemaakt is. Bovendien vormt het een fijne verblijfsplaats voor als je de overige nabijgelegen skigebieden wilt ontdekken. Overnachten in de buurt van Axalp? Dan kun je terecht in de Cheminee Stübli of in een van de appartementen van Chemihüttli.

Bekijk de skigebieden in de regio Interlaken

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Made in Bern.

Marlous Winter

Over Marlous

Skiën en Marlous zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na de nodige wintersportvakanties waarbij ze zowel op de ski’s als het snowboard stond, is ze nog een stapje verder gegaan. Zo heeft ze met veel plezier een aantal seizoenen gewerkt als skilerares in Ski Juwel.