Skip to navigation Skip to main content

De langste rodelbanen van Oostenrijk

Het is een van de allerleukste wintersportactiviteiten: rodelen. In Oostenrijk liggen tal van rodelbanen die garant staan voor het nodige plezier. Eenmaal boven aangekomen wachten rodelaars naast mooie uitzichten meestal ook een gezellige hut om even bij te komen. Daarna glij je op de langste, leukste, spannendste en snelste rodelbanen naar beneden. Het is een activiteit waar jong en oud zich mee vermaakt. Je wilt na een paar bochten natuurlijk niet direct beneden staan daarom hebben wij de langste rodelbanen van Oostenrijk op een rijtje gezet.

Langste rodelbaan in Europa

Voor de langste rodelbaan van Europa moet je naar de Wildkogel-Arena in het Salzburgerland. Hier vind je maar liefst 14 kilometer rodelplezier op een baan met 1300 meter hoogteverschil. Vanuit het dal neem je de lift richting het skigebied en binnen 15 minuten sta je bovenaan de baan. Zowel overdag als ´s avonds kun je hier met je slee, bob of snowbike naar beneden suizen.

12 rodelbanen in het Stubaital

Het Stubaital ligt vlakbij Innsbruck en beschikt over maar liefst 12 rodelbanen. Allemaal omgeven door een adembenemende bergwereld. De rodelbaan van het Elfer skigebied is met 8,5 kilometer de langste van Tirol en loopt tot in het centrum van Neustift. Vier van de rodelbanen in het Stubaital zijn ook in de avonduren geopend. Tijdens je vakantie in dit sneeuwzekere wintersportdal ontkom je niet aan een gezellige huttenavond met rodelafdaling.

In Steiermark moet je naar Schladming-Rohrmoos

Schladming is de sportieve hoofdstad van de de deelstaat Steiermark. Het familieskigebied Rohrmoos maakt deel uit van deze wintersportregio die tot de grootste skicentra van Oostenrijk behoort. Door de vele internationale skiwedstrijden en evenementen geniet deze omgeving ook buiten de landsgrenzen bekendheid. In Schladming vind je de langste natuurlijke rodelbaan van Steiermark. Op een hoogte van 1850 met glij je over een baan van 7 kilometer naar het dal. Je kunt rodelen tot 23.30 uur.

Overige rodelbanen in Oostenrijk

  • Nauders: Bergkastelrodelbaan, 8 kilometer
  • Silberregion Karwendel: Weidener Hütte, 8 kilometer
  • Silvretta Arena Ischgl: 7 kilometer
  • Kitzbüheler Alpen: rodelbaan Möslalm, 7 kilometer
  • Werfenweng en Kleinarl: Strussing-Zaglau, 6 kilometer
  • Salzburger Sportwelt: rodelbaan Kleinarler Hütte, 6,5 kilometer
  • Brandnertal: Schattenlagantin, 5 kilometer
  • Lieser-Maltatal: Sonnalm Stubeck, 8 kilometer


Vind jij rodelen ook zo'n leuke activiteit tijdens de wintersport?

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.