Skip to navigation Skip to main content
53568 - Makkelijke skigebieden in Oostenrijk met veel blauwe pistes (3)

Makkelijke skigebieden met veel blauwe pistes, in Oostenrijk vind je er genoeg. Er zijn zelfs skibestemmingen waar het meerendeel van de afdalingen blauw gekleurd is. Perfect voor als het van jou allemaal niet zo steil hoeft of als blauw gewoon je lievelings pistekleur is. En nee, als je kiest voor een wintersport in een van deze skigebieden, hoef je echt niet meteen in te leveren op het aantal pistekilometers. Zelfs de grotere skigebieden van Oostenrijk beschikken over veel blauwe pistes. In dit artikel zet ik er negen voor je op een rijtje.

Skigebieden in Oostenrijk met veel blauwe pistes

Als je voor het eerst op de latten staat, heb je voldoende aan een oefenweide en een paar brede blauwe pistes. Samen met je skileraar lekker veel oefenen op je skitechniek en langzaamaan opbouwen naar een afdaling op een moeilijkere piste. Maar er zijn ook genoeg wintersporters met jaren aan ski-ervaring die het liefst afdalen van blauw. Bij voorkeur een hele brede, glooiende afdaling waarop je heerlijk kunt carven. In Oostenrijk vind je genoeg makkelijke skigebieden met veel blauwe pistes. Ideaal voor iedereen die daar naar op zoek is en het liefst naar dit land op wintersport gaat. Lees snel verder voor negen tips.

1. Tiroler Zugspitz Arena

Niet ver van de Duitse grens ligt de Tiroler Zugspitz Arena. Vanuit Utrecht is het minder dan 900 km rijden naar deze skibestemming en om er te komen heb je geen Oostenrijk vignet nodig. De Tiroler Zugspitz Arena bestaat uit meerdere kleine skigebiedjes die samen goed zijn voor zo'n 140 km aan pistes. Die zijn niet allemaal met elkaar verbonden, maar met de skibus of auto kun je gemakkelijk heen en weer pendelen. Voor iedereen die op zoek is naar makkelijke skigebieden in Oostenrijk met veel blauwe pistes, is het zeker de moeite waard om deze skibestemming eens onder de loep te nemen. Met ruim 80 km aan blauwe pistes is er qua makkelijke afdalingen keuze genoeg. Of je nou skiet op de pistes van Bergbahnen Berwang, Ehrwalder Alm, Marienberg, Grubigstein of Wetterstein, in alle gebieden het merendeel van de pistes is altijd blauw. Alleen op de Zugspitze heeft rood de overhand.

53568 -  (15)
Genoeg blauwe pistes in de Tiroler Zugspitz Arena!

2. Almenwelt Lofer

Een niet al te groot makkelijk skigebied met veel blauwe pistes is Almenwelt Lofer. Deze zeer familievriendelijke skibestemming ligt in het Salzburger Saalachtal, niet ver van de Duitse grens en het dorpje Wagrain. Almenwelt Lofer telt 46 pistekilometers en daarvan is maar liefst 32 km blauw. De 2 km aan zwarte pistes en 12 km aan rode pistes zijn eenvoudig over te slaan, wat deze bestemming perfect maakt voor beginners. Op de Loferer Alm, te bereiken met de Almbahn II, ligt een groot kinderland dat gedeeld wordt door drie verschillende skischolen. Alledrie de gebieden bieden ook mogelijkheden voor kinderopvang. Tot slot zijn ook de skipasprijzen hier een groot voordeel. Zo skiën kinderen tot 18 jaar elke zaterdag gratis onder begeleiding van een ouder en zijn er speciale familieskipassen met korting voor gezinnen.

Lees ook: skigebieden met gratis skipas voor kinderen >

3. Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Dat er ook grote skigebieden in Oostenrijk zijn met veel blauwe pistes, bewijst Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Een flink skigebied met 270 km aan pistes dat in de deelstaten Tirol en Salzburg ligt. Van dit aantal is ruim 140 km blauw gekleurd en die afdalingen zijn voornamelijk breed en glooiend. Bovendien is een aantal nog echt lang ook, zoals bijvoorbeeld de 7 km lange Jausernabfahrt en de 7,5 km lange Abfahrt Viehhofen. Perfect voor beginners om op te oefenen en voor gevorderden om lekker op te carven. Je kunt hier zelfs een compleet blauwe skitocht skiën (Saalbach Ronde) en wie wil kan dankzij de Ski ALPIN CARD en zellamseeXpress de oversteek maken naar Zell am See - Kaprun. Het Skicircus is ontzettend veelzijdig en heeft ieder type wintersporter wel iets te bieden. Er zijn goede skischolen met veel Nederlandssprekende skileraren, de kinderlanden zijn ontzettend uitgebreid, aan goede berghutten en gezellige bars is geen gebrek en ook buiten het skiën om is er genoeg te doen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Golden Gate Bridge van de Alpen of ga een middag of avond rodelen op een van de vele rodelbanen. Voor meer tips bekijk je hier de aflevering van 24 UUR IN Skicircus >

53568 -  (16)
De pistes zijn in het Skicircus over het algemeen heerlijk breed.

4. Stubaital

Het Stubaital is een prachtig Tirools dal met aan weerszijden imposante bergtoppen en daartussen schilderachtige, traditionele dorpjes. In dit ongeveer 35 km lange dal zijn vier skigebieden te vinden met ruim 100 km aan pistes in totaal. Aan het begin ligt Serles, daarna volgt Schlick 2000, het derde gebied is Elfer en aan het eind ligt de Stubaier Gletscher, waar meteen ook de meeste pistekilometers te vinden zijn. Dankzij de aanwezigheid van deze gletsjer geniet je hier van een lang en zeer sneeuwzeker skiseizoen. Het Stubaital hoort absoluut thuis in dit lijstje skigebieden in Oostenrijk met veel blauwe pistes, aangezien het merendeel van de afdalingen deze kleur heeft. Met name op de gletsjer vind je veel blauwe pistes. Naast skiën moet je in het Stubaital ook zeker een keer gaan rodelen. Er zijn maar liefst 11 rodelbanen met een totale lengte van 60 km, waaronder de langste van Tirol met 8,5 km.

53568 -  (17)
Op de Stubaier Gletscher vind je een aantal heerlijke blauwe afdalingen!

5. Sölden-Hochsölden-Vent

Op zoek naar een sneeuwzeker skigebied in Oostenrijk met veel blauwe pistes? Dat is absoluut Sölden-Hochsölden-Vent in het Ötztal. De bijna 160 km aan pistes zijn verdeeld over het skigebied boven Sölden en het skigebied bij Vent. Die laatste is met zo'n 15 pistekilometers de kleinste, maar het is wel een hele fijne bestemming voor gezinnen met kinderen. Je vindt hier uitsluitend blauwe en rode afdalingen, maar rood heeft wel de overhand. Meer blauwe pistes vind je in het ongeveer 150 km aan pistes tellende skigebied bij Sölden en Hochsölden. Bijna 75 pistekilometers zijn hier blauw gekleurd. Dankzij de aanwezigheid van twee gletsjers en meerdere drieduizenders is dit skigebied ontzettend sneeuwzeker. Doorgaans kun je hier van eind september tot begin mei op de latten staan. Sölden heeft skiërs van alle niveaus genoeg te bieden. Bezoek zeker de drie uitzichtplatformen op ruim 3000 meter hoogte, geniet van heerlijke lunches in de berghutten en kom meer te weten over James Bond in 007 Elements. Voor meer tips bekijk de aflevering van 24 UUR IN Sölden >

6. Kitzbühel & Kirchberg (KitzSki)

Het sfeervolle dorpje Kirchberg vormt samen met het kleurrijke stadje Kitzbühel (en nog een aantal andere kleine dorpjes) een veelzijdig en uitgestrekt skigebied met 185 km aan pistes. Het is het skigebied waar jaarlijks de wereldberoemde Hahnenkammrennen op de legendarische Streif worden gehouden, maar wat ook genoeg te bieden heeft voor iedereen die niet meedoet aan de World Cup. En bovendien verdient KitzSki, zoals het gebied eigenlijk heet, met ruim 100 km aan blauwe pistes absoluut een plaatsje in deze lijst. De brede blauwe afdalingen die je hier vindt, zijn een feest voor beginners én gevorderden. Daartussen liggen ontzettend veel fijne berghutten, dus als je toe bent aan een pauze om even op kracht te komen is er altijd wel een fijne plek. Het skigebied is verder super kindvriendelijk, een bezoek aan de stad Kitzbühel mag je zeker niet overslaan en voor wat gezelligheid na de skidag ben je in Kirchberg op de juiste plek.

53568 -  (18)
Voor iedereen is er een lievelingspiste in KitzSki!

7. SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

Een ander groot Oostenrijks skigebied met veel blauwe pistes is SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental. Tijdens je wintersport heb je hier toegang tot 288 km aan pistes. Blauw (126 km) en rood (127 km) is hier bijna eerlijk verdeeld en daartussen vind je nog zo'n 35 km aan zwarte afdalingen. SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental is een klinkende naam in de wintersportwereld en wordt het hele skiseizoen drukbezocht. Onder andere vanwege de grote hoeveelheid makkelijke pistes, maar ook om de goede skischolen met Nederlandssprekende skileraren en uitgebreide kinderlanden, de vele leuke activiteiten, knusse berghutten en gezellige après-ski. Overnachten kan in negen verschillende dorpjes, met elk hun eigen kenmerken en karakter. Van het levendige Westendorf tot de kindvriendelijke bestemmingen Going en Ellmau. Bekijk de aflevering van 24 UUR IN SkiWelt hier >

8. Riesneralm

Klein, maar fijn. Zo kan het skigebied Riesneralm het best worden omschreven. Het is de kleinste skibestemming in dit rijtje Oostenrijkse skigebieden met veel blauwe pistes, maar wel eentje met mogelijkheden tot uitbreiding van het aantal pistekilometers. Dit skigebied is namelijk onderdeel van de skiregio Schladming-Dachstein, welke op haar beurt weer onderdeel is van de Ski amadé. Skigebied Riesneralm is toegankelijk vanuit het dorpje Donnersbachwald, wat op zo'n 50 km van Schladming ligt. Je hebt hier toegang tot zo'n 30 km aan pistes en daarvan is de helft blauw. Er is een uitgebreid kinderland met oefenweide, voor gevorderden is de 2000 meter lange Europacup-Hang afdaling een tip en tijdens de lunch heb je keuze uit een aantal fijne berghutten.

9. Montafon

We sluiten dit lijstje met skigebieden in Oostenrijk met veel blauwe pistes af met het Montafon. Een prachtig dal in Vorarlberg met daarin meerdere losse skigebieden en sfeervolle, traditionele dorpjes. Je hebt hier toegang tot ruim 200 km aan pistes, waarvan het merendeel blauw is (bijna 100 km). Silvretta-Montafon is het grootste skigebied van allemaal, Gargellen is het meest sneeuwzeker en Golm is een tip voor families. De overige skigebiedjes zijn Kristberg en Silvretta-Bielerhöhe. Alle skigebieden hebben hun eigen kenmerken en karakter, maar hebben samen aan ieder type wintersporter genoeg te bieden. En, voor wie ook graag eens ergens anders skiet: met de Montafon-Brandnertal Card zijn ook de pistes van het nabijgelegen Brandnertal toegankelijk. Een afdaling die absoluut thuishoort op je lijstje is de HochjochTotale, die met 12 km de langste van Vorarlberg is. Je start op de 2430 meter hoge Alpilagrat en daalt helemaal af naar Schruns. Het grootste deel van de piste is blauw, alleen het laatste stuk is rood. Wie dit wil vermijden, kan bij het middenstation van de Hochjoch I instappen en het laatste stuk per lift afleggen. Tip: drink onderaan een drankje bij de Urmonti.

53568 -  (19)
De dalafdaling naar Schruns in het Montafon.
Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.