Skip to navigation Skip to main content

World Snow Day in Bellwald

Op zondag 19 januari is het weer zover, World Snow Day! Ook in het Zwitserse Bellwald gaat deze dag niet onopgemerkt voorbij en wordt er van alles georganiseerd. Het doel van World Snow Day is om kinderen kennis te laten maken met wintersportactiviteiten. Het project wordt ondersteund door de internationale skifederatie en moet kinderen tussen de 4 en 14 motiveren om buiten in de sneeuw actief bezig te zijn. Het evenement bestaat inmiddels al meerdere jaren en kan gezien worden als een wereldwijd succes.

Waarom World Snow Day?

De belangrijkste reden om World Snow Day te organiseren is om de jeugd enthousiast te maken voor wintersport. Uit onderzoek is gebleken dat het aantal mensen dat wintersport activiteiten onderneemt aan het dalen is. De FIS wil ervoor zorgen dat met name de jeugd weer kiest voor skiën en snowboarden als primaire wintersportactiviteit. Daarnaast is dit initiatief ook belangrijk om wintersport te promoten als een gezonde vrijetijdsbesteding in de vrije natuur. Het motto van World Snow Day bestaat uit 3 E’s: Explore, Enjoy en Experience. Ontdek nieuwe dingen, plezier hebben in de sneeuw en onvergetelijke momenten beleven.

Ook Bellwald doet mee!

Tijdens World Snow Day worden er over de hele wereld evenementen georganiseerd dus ook op diverse plekken in de Alpen. Bellwald is er daar één van! Dit charmante plaatsje ligt hoog in de bergen van Wallis en heeft een authentieke uitstraling. Voor massatoerisme hoef je hier niet bang te zijn, in het plaatsje hangt een serene rust voor een zorgeloze wintersport. Kenmerkend voor Bellwald zijn de houten huizen die door invloed van de wind en zon een karakteristieke bruine kleur hebben gekregen. Het skigebied van Bellwald bestaat uit ongeveer 40 kilometer aan pistes die geschikt zijn voor ieder type skiër.

Kinderen skiën gratis

Op 19 januari skiën kinderen in het skigebied van Bellwald geheel gratis! Het begint al bij de skiverhuur waar de kleintjes gratis hun ski’s uit kunnen zoeken. Voorzien van een goede helm, de juiste skiuitrusting en een skipas nemen ze van 10 tot 12 uur deel aan een skiles. Van bezig zijn in de natuur krijg je natuurlijk honger dus rond het middaguur staat er pasta en limonade op ze te wachten. ’s Avonds zullen de kleintjes moe maar voldaan in slaap vallen in de kamers van de ouders waar zij gratis overnachten. Voor volwassenen zijn er tijdens World Snow Day speciale aanbiedingen (korting op skipas, maaltijden en skiverhuur).

Programma World Snow Day Bellwald

  • 10.00 – 12.00 uur: Skiles en skiwedstrijden (*aanmelden noodzakelijk)
  • 14.00 uur: Skishow met jumps en tricks bij de BigAirBag
  • 16.00 uur: Prijsuitreiking en feest met mascotte Snowli bij de GadeBar
  • 16.30 uur: Pistebully's bekijken in Gassen

Klik hier voor meer informatie over World Snow Day in Bellwald >>

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.