Skip to navigation Skip to main content
53283 - Skigebieden in Oostenrijk met veel blauwe pistes (3)

Skigebieden in Oostenrijk met veel blauwe pistes vind je gelukkig in bijna ieder deel van het land. Ben je nog niet zo zeker van je zaak, vind je het fijn om na een jaartje (of meerdere) wintersport over te hebben geslagen weer even in te komen of vind je blauwe pistes gewoon enorm fijn? Dan zijn er een aantal skigebieden die overwegend uit blauwe afdalingen bestaan zodat jij eenvoudig, maar zeker de berg afraast. Benieuwd welke skigebieden in Oostenrijk met veel blauwe pistes er allemaal zijn? Wij hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet!

Skiën in Oostenrijk op blauwe pistes

Niet iedereen is fan van uitdagende afdalingen en wil zichzelf bewijzen op rode of zwarte pistes. Sommige mensen vinden het juist heerlijk en skiën liever op blauw, dan op welke andere kleur afdaling dan ook. Je hoeft geen beginner te zijn om graag van eenvoudigere afdalingen te willen suizen. Het kan een goede manier zijn om beter je techniek onder controle te krijgen of om meer te kunnen genieten van de omgeving. Overigens betekent het niet dat rode of zwarte pistes automatisch heel moeilijk zijn, soms is er maar een klein stukje steil genoeg om de piste een andere kleur te geven. Daarnaast staat de kleur blauw niet per definitie voor prikken of vlakke paden, het zijn ook vaak prachtig brede afdalingen waarop je lekker naar beneden kunt cruisen. Ga je op wintersport en wil je weten welke skigebieden in Oostenrijk met veel blauwe pistes mooi zijn om naar toe te gaan? Hier hebben we er alvast een aantal uitgelicht!

53283 -  (9)
Blauwe pistes staan soms, maar zeker niet altijd voor saaie vlakke paden

#1. Skigebied Zell am See (Schmittenhöhe)

De Schmittenhöhe bij Zell am See is een heerlijk gebied om te genieten van veel relatief eenvoudige afdalingen. Van de in totaal bijna 80 km aan pistes (ruim 140 inclusief de Maiskogel en Kitzsteinhorn) zijn verreweg de meeste afdalingen blauw en heb je een grote variatie aan pistes die je kunt maken. Het is een uitermate familievriendelijk skigebied waar veel lessen worden aangeboden en waar je op de lange en brede afdalingen fijne tochten kunt maken. Maar ook als je in het gezelschap bent van wintersporters die wel graag rode of zwarte afdalingen maken, zijn er hier genoeg mogelijkheden.

#2. Skigebied Hochkönig

Van de ruim 112 km aan pistes in skigebied Hochkönig, kleurt bijna de helft blauw en dat zegt genoeg. Prachtige lange afdalingen kunnen er hier op een groot aantal blauwe pistes worden gemaakt, zonder dat je je gaat vervelen. Sterker nog: het skigebied maakt deel uit van de enorme skiregio Ski amadé. Daardoor profiteer je met slechts één skipas van de mogelijkheden van vijf skigebieden en in totaal zo'n 275 km aan alleen al blauwe pistes! Van alle skigebieden die onder de regio vallen, is Hochkönig een van de beste keuzes voor een wintersport met de hele familie.

Zoek nu al accommodaties in Ski amadé en boek met corona cashback garantie >

#3. Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Het is een mond vol, maar dan heb je ook wat: Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn is een van de grootste skigebieden in Oostenrijk met veel blauwe pistes. Het omvangrijke gebied bestaat uit meer dan 270 km aan pistes, waarvan er 140 km blauw is. Reken er maar op dat daar veel brede afdalingen tussen zitten waar je alle ruimte hebt om lekker te carven. Niet geheel onbelangrijk is dat je hier ook gezellig kunt après-skiën en ook worden er met regelmaat grote events georganiseerd.

#4. Skigebied Oberstdorf Kleinwalsertal

Bijzonder aan het skigebied Oberstdorf Kleinwalsertal is dat het verspreid ligt over twee landen: Oostenrijk en Duitsland. De omvangrijke wintersportregio bestaat uit zes deelskigebieden. Ben je op pad in Kanzelwand-Fellhorn, dan ski of snowboard je vanuit Duitsland zo Oostenrijk in en andersom. Totaal bestaat de hele regio uit bijna 130 km aan afdalingen waarvan er, verspreid over de verschillende gebieden, iets meer dan 60 blauw kleuren. Overigens zijn niet alle skigebieden met elkaar verbonden, maar wel allemaal toegankelijk met één skipas.

#5. Skigebied Kitzbühel & Kirchberg

Mondain, modern én met veel blauwe pistes. Dat is het skigebied Kitzbühel & Kirchberg. Hoewel het skigebied bekend is van de Hahnenkammrennen, de skipiste bij Kitzbühel die de belangrijkste afdaling van het World Cup-seizoen vormt, is dit gebied ook rijk aan glooiende, brede en vooral knalblauwe afdalingen. Daarnaast zijn er funparks, moderne liftsystemen en zijn er ook rode en zwarte pistes in overvloed. Het is een heerlijke en veelzijdige bestemming, waar je met zowel je familie als vriendengroep gegarandeerd een fijne tijd zult beleven.

Bekijk accommodaties voor winterseizoen 2021/2022 in Kitzbühel & Kirchberg >

#6. Skigebied Silvretta Montafon

Het skigebied Silvretta Montafon maakt deel uit van het grotere geheel Montafon en is het grootste gebied in deze wintersportregio. Dit veelzijdige skigebied telt meer dan 140 km aan pistes waarvan er maar liefst 60 km aan blauwe stukken te skiën zijn. Niet alleen beschikt het over een afwisselend aanbod aan pistes waardoor je er met ieder gezelschap naartoe kunt gaan, ook profiteert het gebied 's winters van veel sneeuw. Silvretta Montafon heeft een goede ligging waardoor je heerlijk kunt poederen op kilometerslange (blauwe) heuvels. En met een compleet nieuwe Valisera Bahn en Silvretta Park, krijgt het gebied binnenkort ook nog eens een flinke upgrade.

53283 -  (10)
Heerlijk brede afdalingen in Silvretta Montafon om ongestoord je bochten te draaien

#7. Skigebied Almenwelt Lofer

Skiën of snowboarden in een schitterende omgeving, terwijl je verblijft in een charmant dorpje. Het kan als je op wintersport gaat naar Almenwelt Lofer. Dit is een van de skigebieden in Oostenrijk met veel blauwe pistes dat vooral beginners of gezinnen met kinderen trekt, want het pisteaanbod is perfect voor deze groepen wintersporters. Met een kleine 46 km aan pistes in totaal is het geen immens grote skiregio, maar fijn is het er des te meer. Ook aantrekkelijk zijn de prijzen hier. Omdat de hordes vakantiegangers redelijk uit blijven, betaal je (nog) niet de hoofdprijs voor een skipas.

#8. Skigebied SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

Met een skigebied dat meer dan 288 km aan pistes telt, kun je hier de hele week meters maken op welke kleur piste dan ook zonder je ook maar één dag te vervelen. Dat SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental enorm veel blauwe pistes telt is duidelijk, evenals rode en zwarte pistes overigens. Met de waanzinnige dagtochten die je kunt maken, de funparks die er zijn en de gezellige après-ski is het geen verrassing dat dit een populair gebied is onder vele wintersporters.

Profiteer alvast van scherpe prijzen voor je volgende vakantie in SkiWelt >

#9. Skigebied Steirisches Salzkammergut

Weinig wachten en lekkere afdalingen maken kan in het steeds groter groeiende Steirisches Salzkammergut. Het gebied bestaat uit twee kleinere skigebieden en telt in totaal bijna 80 km aan pistes. Steirisches Salzkammergut is flink in ontwikkeling en dat blijkt ook uit de compleet nieuwe Panoramabahn die hier binnenkort gerealiseerd gaat worden. Bijna 40 km liggen er alleen al aan blauwe afdalingen voor je klaar, maar dat betekent niet per se dat je hier geen uitdaging kunt vinden. Het is een veelzijdig skigebied waar elke wintersporter goed terecht kan.

#10. Skigebied Obertauern

Deze laatste bestemming in het rijtje skigebieden in Oostenrijk met veel blauwe pistes mag je absoluut niet missen. Skigebied Obertauern is een ruim en sneeuwzeker skigebied, waar er op de meer dan 100 km aan pistes voor iedere vakantieganger mooie afdalingen te vinden zijn. Meer dan de helft daarvan is blauw gekleurd dus ben je op zoek naar een toegankelijk wintersportgebied, dan ben je hier aan het goede adres. Luxe aan dit gebied is dat je veel accommodaties al skiënd of boardend kunt bereiken. En houd je wel van een feestje, dan is dit je nieuwe skibestemming. Het skiseizoen wordt ieder jaar geopend en afgesloten met geweldige evenementen.

53283 -  (11)
Ultieme wintersportsensatie in Obertauern: op een rustige, brede piste skiën die nét geprepareerd is


Naast deze 10 plekken, zijn er natuurlijk nog meer skigebieden in Oostenrijk met veel blauwe pistes. Maar waar je ook naartoe gaat, een beetje wintersportfan beleeft overal een heerlijke tijd! In welke Oostenrijkse skigebieden ga jij graag skiën?

Skigebieden met veel blauwe pistes in Oostenrijk image widget

Marlous Winter

Over Marlous

Skiën en Marlous zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na de nodige wintersportvakanties waarbij ze zowel op de ski’s als het snowboard stond, is ze nog een stapje verder gegaan. Zo heeft ze met veel plezier een aantal seizoenen gewerkt als skilerares in Ski Juwel.