Skip to navigation Skip to main content

Alpenweer: zachte wintersport

Door Diana Woei.
Op zondagochtend valt in de Oostenrijkse bergen boven de 1300 meter een dun laagje sneeuw van 1 tot 5 cm, maar komende week wordt weinig verse sneeuw verwacht. De sneeuwcondities gaan snel achteruit ook omdat het kwik de komende dagen omhoog gaat.

Droog en geregeld zon

Vanaf maandag is het een aantal dagen droog en bepaalt een hogedrukgebied het weer in de Alpen. De zon schijnt geregeld en het kwik gaat omhoog. Het nulgraden niveau stijgt omhoog richting de 2500 tot 3000 meter op maandag, dinsdag en woensdag.

In Arosa valt op dit moment sneeuw

Later wat sneeuw

Donderdag en vrijdag is het minder zacht en daalt het nulgraden niveau tot 1500 tot 2000 meter. Donderdag zijn er meer wolken en valt mogelijk een beetje neerslag, maar veel is het niet. Op vrijdag kan aan de noordkant van de Alpen een dun laagje sneeuw vallen van 1 tot 6 centimeter, wel boven de 1500 meter.

Nulgraden niveau op as maandag, maar gelukkig wordt het later kouder.

Nog een ruime week wachten op een dik pak

Volgend weekend is op zondag opnieuw een dun laagje sneeuw mogelijk. In de week van 13 januari sneeuwt het op dinsdag meer en wordt ongeveer 10 tot 20 centimeter op sommige plaatsen verwacht. Vrijdag en in het weekend van 18-19 januari krijgen vooral de west- en zuidkant van de Alpen een behoorlijk pak verse sneeuw, misschien wel een halve meter. Dus het is nogal wisselvallig en zacht in de wintersportplaatsen, maar boven de 2000 meter zit je wel goed.

Winter Female Author 1

Over Gastredacteur

Gastredacteur worden voor Snowplaza? Stuur jouw wintersportverhaal naar redactie@snowplaza.nl en wie weet staan hier binnenkort ook jouw wintersportavonturen.