Skip to navigation Skip to main content

Stelling: ik mis liever de zomervakantie dan de wintersport

53021 - Stelling: ik mis liever de zomervakantie dan de wintersport (3)

Ons geduld wordt dit wintersportseizoen flink op de proef gesteld: kunnen we wel of niet op skivakantie? Voor velen van ons is het inmiddels duidelijk dat de wintersport er dit jaar niet in zit. Zowel de kerst- als de krokusvakantie zijn van tafel geveegd voor tienduizenden of misschien zelfs honderduizenden wintersporters. En ja, natuurlijk is onze gezondheid en het onder controle krijgen van het coronavirus veel belangrijker, maar toch... Onze geliefde wintersport moeten we missen en dat is zwaar balen . En als ik moet kiezen tussen wintersport en zomervakantie, dan kies ik voor de sneeuw. Ja, de wintersport missen is 'erger' dan een keer niet op zomervakantie kunnen, vind ik.

Wintersport: de ultieme vakantie met familie

Wintersport is voor veel mensen dé familievakantie van het jaar. Natuurlijk kun je ook in de zomer een hele fijne vakantie hebben met de kids, maar toch is er dan vaak meer gedoe. Pubers vinden niks leuk en hangen de hele dag achter hun mobieltje. Kleine kids hebben niet altijd het geduld tijdens een dagtripje naar een mooie plaats of een museum. Iedereen wil vaak net iets anders tijdens de zomervakantie en dat zorgt nog wel eens voor stressmomenten. Tijdens de wintersport is dat anders. (Bijna ;-)) iedereen vindt skiën geweldig en laat dat nou meestal de hoofdactiviteit van de wintersport zijn. Iedereen blij! Pubers, studenten en nog oudere kinderen gaan maar wat graag mee met paps en mams wanneer ze op wintersport gaan, dus hoe gezellig is dat? Overdag skiën, daarna lekker sleeën of een drankje doen en 's avonds een spelletje met z'n allen. Tijdens de wintersport staan de neuzen meestal dezelfde richting op en dat maakt het tot de perfecte familievakantie. Die wil je toch eigenlijk helemaal niet missen?

53021 -  (6)

Skiën met vrienden of romantisch met z'n tweeën

En hoe fijn zijn skivakanties met een hele vriendengroep? Met z'n allen in een groot chalet, overdag opdelen in kleinere groepjes zodat iedereen skiet op zijn of haar niveau. Tussen de middag afspreken in die knusse berghut voor de lunch en samen de dag afsluiten in de après-ski. Je kunt me veel vertellen, maar een zomervakantie met vrienden is gewoon nooit zo geweldig als een wintersport. En dat geldt trouwens ook wanneer je met z'n tweeën op stap gaat. Samen genieten van de mooie uitzichten, heerlijke pistes, lekkere lunches, een romantische wandeling in de sneeuw en 's avonds vroeg onder dat lekkere donzen dekbed kruipen. Wintersport is gewoon de perfecte combinatie van ontspanning en inspanning in een heerlijke omgeving. Punt.

53021 -  (7)

De zomer in Nederland is oké, de winter meestal niet

Waarom ik wel zonder een zomervakantie kan? Omdat ik me in Nederland in de zomer ook prima kan vermaken. Afgelopen zomer hadden we lekker veel zon en zelfs een aantal tropische weken. Heerlijk! Nou dan heb ik het vakantiegevoel snel te pakken hoor! Lekker watersporten, languit met een boek in de hangmat in de tuin en 's avonds barbecuen met een koud glas wijn. Niks mis mee, dan mis ik geen vakantie in het buitenland. Maar de winter in Nederland. Oef, dan is het vakantiegevoel meestal ver te zoeken bij mij. Vooral omdat de winters hier vaak lijken op de herfst: te veel wind, te veel regen en te vaak grijs. Bah niks aan. Heel soms hebben we de mazzel dat het vriest dat het kraakt en we kunnen schaatsen. Liefst natuurlijk met een waterig zonnetje erbij... Maar ja, zo vaak komt dat helaas niet voor.

Kortom, de wintersport wint het van de zomervakantie. Dik zelfs!

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.