Skip to navigation Skip to main content

Videoweer: zonnige jaarwisseling in de Alpen

Gisteren waren de omstandigheden in de Alpen vrijwel perfect. Alleen in Oostenrijk en het noordoosten van Italië was er nog veel bewolking. Dat had te maken met een gebied waar nog wat lichte sneeuw uit viel maar inmiddels is dit weggetrokken. Vandaag hebben we te maken met droge omstandigheden met flinke zonnige perioden. Op de laatste dag van het jaar ziet het er ook heerlijk uit. Door de zon die volop schijnt gaan de temperaturen een fractie omhoog. Op 1500 meter wordt de sneeuw hierdoor in de middag papperig. Op 1 januari hetzelfde weerbeeld en op donderdag neemt de kans op verse sneeuw weer toe.

Perfecte wintersportcondities

Vandaag in Frankrijk stralend weer. Temperaturen op 1500 meter rond, of iets onder het vriespunt waardoor de sneeuwkwaliteit overal prima is. Aangezien de wind ook niet al te veel voorstelt kun je spreken van perfecte omstandigheden. Ook in Zwitserland heerlijk skiweer, volop zon en temperaturen rond het vriespunt. In Italië valt de temperatuur iets hoger uit maar ook hier zijn de skicondities heerlijk. Genieten geblazen op de pistes! Oostenrijk en Zuid-Duitsland hebben ook te maken met veel zonneschijn, alleen in Karinthië valt heel misschien nog een laatste sneeuwbui(tje).

123 - Winter - Michiel

Over Michiel

Als kind stapte Michiel 10x per nacht uit bed als er sneeuw was voorspeld. Niets was en is mooier dan kijken hoe het wit naar beneden dwarrelt. Inmiddels heeft hij van het weer zijn beroep gemaakt.