Skip to navigation Skip to main content

Skikleding trends winter 2020/2021

52934 - Skikleding trends winter 2020/2021 (3)
© Ski & More

Ieder seizoen zijn er weer nieuwe ontwikkelingen te zien op het gebied van wintersportkleding. Zo wordt er in 2020/2021 nog meer nadruk gelegd op milieuvriendelijkheid. Diverse fabrikanten komen met biologisch afbreekbare kleding. Voor koukleumen wordt skiën weer een stukje aangenamer door de komst van vernuftige skikleding met interne verwarming. In dit weblog een overzicht van de wintersportkleding trends 2020/2021 en bijbehorende items die verkrijgbaar zijn bij partner DAKA .

Duurzaamheid

Duurzaamheid is een belangrijk thema in de wintersportindustrie. Tot voor kort werd er bij de productie van skikleding veel gebruik gemaakt van plastic. Inmiddels proberen diverse merken hier verandering in te brengen door plastic te vervangen voor bipolymeren. Dit type plastic wordt gemaakt van natuurlijke grondstoffen en is volledig biologisch afbreekbaar. Aan de productie van de Elevation Infinity Shell van Helly Hansen komen dankzij de Lifa Infinity Pro Technology geen chemicaliën te pas. De jas is desondanks net zo waterdicht als andere jassen op de markt, en daarnaast wordt er ook nog eens 75% minder water verbruikt om de jas te produceren. Kledingmerk Protest komt met de PVRE Green lijn, een collectie die gemaakt is van gerecyclede stoffen zoals nylon, polyester en TPU.

Neonkleur

Anno 2020/2021 mag je gewoon weer gezien worden met neonkleuren. Vaak hebben deze jassen en broeken een retro uiterlijk en wordt er gebruik gemaakt van felle kleuren als geel, blauw en paars. 30 jaar geleden waren de technische eigenschappen van deze jassen ver te zoeken, inmiddels voldoet de nieuwst skikleding met neonkleur vanzelfsprekend ook aan de hoogste eisen.

Opvallende prints

Wie houdt van opvallende prints, kan zich deze winter helemaal uitleven. Klassieke ruitjes, camouflage, teksten en luipaardprints, alles is toegestaan. Dierenmotieven zijn helemaal hip, maar ook met klassieke jassen die een opvallend tintje hebben gekregen mag je gezien worden. De tijd van een compleet pak in één kleur ligt al ver achter ons.


52934 -  (3)
(Foto: © Ski More)
(Foto: © Ski & More)

Paars en roze (en anoraks)

De kleur die vrouwen dit seizoen moeten dragen zijn paars en roze. Vorig seizoen zagen we deze kleuren al meer en meer voorkomen bij jassen en broeken, inmiddels wordt er ook bij steeds meer accessoires (pully’s en truien) van deze kleuren gebruik gemaakt. Wanneer je dan ook nog voor een anorak kiest, voldoe je helemaal aan de trends van 2020/2021. Voor mannen wordt bij veel kleding paars doorgevoerd in een donkere variant.

Rood-Wit-Blauw

Draag uit waar je vandaan komt! Rood, wit en blauw worden de afgelopen jaren veelvuldig gebruikt in skikleding. Af en toe hebben deze kledingstukken wel iets weg van de Nederlandse vlag. Stijlvol en tijdloos is het hoe dan ook.

Klik hier voor de complete wintersportcollectie van DAKA >

* Dit artikel is geschreven in samenwerking met DAKA

Dames ski-jas met print en paars
Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.