Skip to navigation Skip to main content

Videoweer: de Alpen komen (even) tot rust

5285 - Videoweer: de Alpen komen (even) tot rust (1)

Gisteren hadden we in de Alpen veel bewolking en veel sneeuw. Op sommige plekken (aan de zuidflank) is bijna een meter sneeuw gevallen! Vandaag trekt de storing weg naar het oosten en komt er ruimte voor opklaringen. Vandaag zien we daarom van tijd tot tijd de zon in combinatie met sluierbewolking. Zaterdag zien we de bewolking weer dikker worden, in Oostenrijk blijft het wat langer zonnig. Ook stijgt de kans op sneeuw waarbij de sneeuwgrens rond de 1400 meter zal liggen. Zondag gaat het ook in het oosten van het Alpengebied sneeuwen. De sneeuwgrens komt hier lager te liggen terwijl Frankrijk alweer te maken heeft met opklaringen.

Tijdelijk opklaringen

Vandaag schijnt in Frankrijk de zon volop, de temperaturen liggen op 1500 meter rond het vriespunt. In de dalen is het een stukje zachter. Zwitserland heeft te maken met temperaturen die nog wat hoger liggen. Prima wintersportcondities echter! Alleen moet de hoeveelheid verse sneeuw van de afgelopen dagen wel even verwerkt worden. In de Dolomieten kan het vandaag nog een beetje sneeuwen maar ook daar zal de zon al snel de overhand krijgen. Hetzelfde beeld in Oostenrijk, eerst nog wat sneeuwval later zon.

Benieuwd naar de sneeuwhoogte in jouw wintersportdorp? Schrijf je in voor de SnowAlert!

122 - Winter - Marco

Over Marco

Waarschijnlijk ken je Marco van het NOS journaal waar hij het weer presenteert. Hij gaat ieder jaar op wintersport en het liefst naar Les Trois Vallées. Voor Snowplaza verzorgt hij regelmatig het Alpenweer.