Skip to navigation Skip to main content
52727 - 7 skigebieden voor een wintersport in Beieren (3)

Waarom nog verder reizen als je in het Zuid-Duitse Beieren al van die heerlijke skigebieden hebt? Je kunt hier onder andere skiën op de flanken van de hoogste berg van Duitsland, in het veelzijdige Oberstdorf-Kleinwalsertal of in het verrassende Sudelfeld. Ook liefhebbers van winterwandelen en langlaufen hebben in Beieren genoeg te zoeken. In dit weblog nemen we 7 skigebieden voor een wintersport in Beieren onder de loep.

#1. Oberstdorf-Kleinwalsertal

De skiregio Kleinwalsertal & Oberstdorf is de meest zuidelijke vakantieregio van Duitsland en bestaat uit zes deelskigebieden. Van de kindvriendelijke Söllereck-Höllwies met overwegend blauwe pistes tot de uitdagendere afdalingen van de Kanzelwand-Fellhorn, ieder type skiër kan zich hier vermaken. Samen met de Ifen, Heuberg Arena, Nebelhorn en Walmendinger Horn heb je hier in totaal de beschikking over 130 kilometer aan pistes.

  • Maximale hoogte: 2224 m
  • Pistekilometers: 130 km
  • Geschikt voor: ieder type skiër
52727 -  (6)

 

#2. Zugspitze

Het skigebied op de Zugspitze maakt het mogelijk om te skiën op de flanken van Duitslands hoogste berg. Samen met skigebied Garmisch Classic heb je in deze omgeving 60 kilometer aan pistes tot je beschikking. Overnachten doe je in Garmisch-Partenkirchen, waar ook na afloop van de wintersportdag nog genoeg te beleven valt. De meest bekende afdaling van Garmisch is de pittige Kandahar. Op deze 4 kilometer lange piste moeten de bovenbenen flink aan het werk!

  • Maximale hoogte: 2962 m
  • Pistekilometers: 60 km
  • Geschikt voor: ieder type skiër

#3. Sudelfeld

Skigebied Sudelfeld is qua oppervlakte het grootste skigebied van Duitsland. Er liggen ruim 30 kilometer aan pistes voor je klaar, waarvan het grootste gedeelte rood is. Voor de ‘wintersporters van morgen’ is er bij het dalstation het SNUKI-Kinderland. De toegang is gratis en hiervoor dien je niet in het bezit te hoeven zijn van een skipas. Hier kunnen kinderen onder professionele begeleiding hun allereerste meters op de ski’s maken. Wie al de nodige ervaring op de ski’s heeft en niet bang is voor hoge snelheden, kan zich uitleven op de FIS-piste bij de Waldkopflift.

  • Maximale hoogte: 1563 m
  • Pistekilometers: 32 km
  • Geschikt voor: ieder type skiër

#4. Brauneck

Het skigebied op de huisberg van München, de Brauneck, biedt ruim 30 kilometer aan pistes. Door de aanwezigheid van de Wereldbekerafdaling vinden ook gevorderden hier voldoende uitdaging. Beginners kunnen hun eerste bochten maken op de gemakkelijke blauwe pistes en er zijn ook tal van afdalingen om heerlijk op te carven. Voor een lekkere lunch raden we de Stiealm met een heerlijk zonneterras aan. Wie overdag liever de prachtige omgeving van Beieren in trekt, heeft van woensdag tot zaterdag de mogelijkheid om tussen de 18.00 en 22.00 uur te avondskiën.

  • Maximale hoogte: 1712 m
  • Pistekilometers: 34 km
  • Geschikt voor: ieder type skiër

#5. Reit im Winkl

Skigebied Winklmoosalm-Steinplatte biedt maar liefst 50 kilometer aan pistes en behoort tot de sneeuwzekerste skigebieden van Beieren. Het Snowpark Waidring trekt vele freestylers naar dit skigebied, maar ook families en pisteliefhebbers vinden hier uitgebreide mogelijkheden. Tel hier ook nog 150 kilometer aan langlaufloipes bij op en je begrijpt waarom skigebied Winklmoosalm-Steinplatte geliefd is bij zo’n breed publiek.

  • Maximale hoogte: 1869 m
  • Pistekilometers: 50 km
  • Geschikt voor: ieder type skiër
52727 -  (7)

#6. Hörnerdörfer

De vijf skigebieden van de Hörnerdörfer bieden in totaal ruim 80 kilometer aan pistes. Beginners en families vinden in deze omgeving optimale voorwaarden voor een zorgeloze wintersport. Voor gevorderde skiërs is er op de Grasgehren-Riedberger Horn een uitdagende afdaling, waar ook wedstrijden op worden gehouden. Voor langlaufers ligt er in de omgeving van de Hörnerdörfer een loipenetwerk van ruim 70 kilometer aan loipes.

  • Maximale hoogte: 1787 m
  • Pistekilometers: 85 km
  • Geschikt voor: ieder type skiër

#7. Bad Hindelang

Ruim 30 kilometer aan pistes liggen er op je te wachten in skigebied Oberjoch - Unterjoch. Dankzij de brede pistes die over glooiende bergweides lopen, vinden beginners en kinderen hier ideale voorwaarden om te leren skiën. Voor gevorderden die op zoek zijn naar uitdaging is er een officieel slalomparcours met een hellingspercentage van 49%. Ook is er een freestylepiste en een klein funpark.

  • Maximale hoogte: 1559 m
  • Pistekilometers: 32 km
  • Geschikt voor: ieder type skiër

Waarom op wintersport in Beieren?

De skigebieden in Beieren, in het zuiden van Duitsland, zijn lang niet zo bekend en populair als de gebieden in Oostenrijk. Je hoeft dus minder ver te rijden en je profiteert ook nog eens van rustigere pistes. Hoewel de bergen minder hoog zijn, hoef je je middenin de winter geen zorgen te maken over de sneeuwzekerheid. De kleine, maar fijne skigebieden vallen met name in de smaak bij families en niet al te veeleisende skiërs. In Beieren vind je compacte, overzichtelijke skigebieden waar oudere kids zelfstandig op pad kunnen en waar je elkaar altijd weer terugziet bij een centraal bergrestaurant. De ontspannen sfeer en het lagere prijsniveau zijn nog meer redenen om voor een wintersport in Beieren te kiezen. 10 grootste skigebieden in Zuid-Duitsland >

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.