Skip to navigation Skip to main content

5 zomerse wintersport tips die voor verkoeling zorgen

52567 - 5 zomerse wintersport tips die voor verkoeling zorgen (3)
? Ik zou ze gewoon allemaal maken! 5 verkoelende wintersport ijsjes om thuis te maken >

52567 -  (6)
Flügel Frozen Cocktails

#3. Zet een Technoalpin Snowfactory in je achtertuin

Temperaturen boven de dertig graden vragen niet om halve maatregelen. Wie de zomer hélemaal zat is zet gewoon een TechnoAlpin Snowfactory in de achtertuin. De Snowfactory bestaat uit een container waarin water wordt bevroren en een bijbehorende sneeuwlans. Dankzij deze techniek is het mogelijk om onder alle omstandigheden sneeuw te produceren. Het enige wat je hoeft te doen is zorgen dat de Snowfactory wordt voorzien van water en elektriciteit. Oja, en je moet er diep voor in de buidel tasten. De kosten voor de aanschaf van een Snowfactory bedragen ruim € 600.000.

#4. Dompel je onder in wintersportsferen

Er zijn genoeg mogelijkheden om je thuis even onder te dompelen in wintersportsferen. Bij het kijken naar de wintersportfoto’s van vorig seizoen ervaar je echt wel even een moment van verkoeling. Of maak een rondje langs de webcams van de gletsjers of skigebieden op het zuidelijk halfrond. Heerlijk om daar nu mensen te zien skiën, al word je er wel een tikje jaloers van. Dit is ook het ideale moment om eindelijk eens al die uitzendingen van 24 UUR IN te bekijken. Voor je het weet is er een paar uur voorbij en al die tijd heb je niet aan de warmte gedacht.

#5. Eet licht en vermijd alcohol

Dit is niet echt het moment voor zware, voedzame gerechten als Kaischermarrn, Tiroler Gröstl en Käsespätzle. Bij deze temperaturen verlangen we meer naar licht verteerbaar eten. Ook die recepten zijn er voor wintersportliefhebbers. Maak een Puten- of Hühnenstreifensalat, kook een lichte Flädlesuppe of boots de saladebar van een wintersporthotel na. Een Skiwasser of Almdudler is goed voor de dorst, maar ook een verfrissend après-ski drankje moet kunnen toch? 5 zomerse après-ski drankjes voor thuis >

52567 -  (7)
Tips



Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.