Skip to navigation Skip to main content
Gratis skipas in Duitsland in deze skigebieden

In een aantal skigebieden in Duitsland is de skipas gratis. Bijvoorbeeld als je een gastenkaart hebt of als je boekt bij een partneraccommodatie. Op die manier kan een wintersport in Duitsland een goedkoop alternatief zijn. Zeker omdat ook de prijzen van veel accommodaties een stuk lager liggen. In dit artikel vind je een overzicht met vijf skigebieden in Duitsland waar de skipas gratis is.

Voorwaarden voor een gratis skipas in Duitsland

Al een aantal jaar kun je in een aantal Duitse skigebieden gratis gebruik maken van de pistes, omdat de skipas gratis is. Daar hangen echter wel bepaalde voorwaarden aan. Je komt in de onderstaande regio’s alleen in aanmerking voor een gratis skipas, wanneer je boekt bij één van de deelnemende accommodaties. Hierbij ontvang je een gastenkaart die op vertoon bij de kassa van de skilift recht geeft op een gratis skipas. Met die gastenkaart profiteer je overigens niet alleen van een skipas, maar zijn ook diverse uitstapjes of bijvoorbeeld toegang tot het lokale binnenzwembad inclusief. Zo kun je tijdens je wintersport in Duitsland profiteren van veel voordeel!

Skigebieden in Duitsland met een gratis skipas
© Spalder Media Group

1. Bad Hindelang

Gratis skiën op 38 km aan pistes kan dankzij de Bad Hindelang PLUS Karte. Die krijg je als je boekt in een van de 220 aangesloten accommodaties in Bad Hindelang. Vanuit het dorp vertrekken er in de wintermaanden allerlei bussen naar skigebied Oberjoch-Unterjoch. Is skiën niet helemaal jouw ding? Met deze gastenkaart is ook de rodelpas gratis. Ook heb je toegang tot twee verschillende zwembaden, Schneekinderland Oberjoch en indoor speelparadijs Allgäulino.

2. Oberstaufen

Het tweede skigebied met een gratis skipas in Duitsland is Oberstaufen, gelegen ten noordwesten van Oberstdorf. Wanneer je boekt bij een van de 300 aangesloten accommodaties, krijg je de Oberstaufen PLUS-gastenkaart. Deze kaart biedt allerlei leuke extra's, waaronder gratis toegang tot de liften en pistes van de skigebieden Skiarena Steibis, Hochgrat en Hündle - Thalkirchdorf. In totaal liggen er ruim 40 kilometer aan pistes rond Oberstaufen. De fijne mix tussen wellnessfaciliteiten, boetiekjes, wonderschone landschappen en de Beierse cultuur zorgen voor een gemoedelijke sfeer.

Gratis skipas in Duits skigebied Oberstaufen
© Pixabay

3. Baiersbronn & Freudenstadt

Baiersbronn en Freudenstadt liggen in het noorden van het Zwarte Woud en bieden meerdere kleine skigebieden. Beginners en kinderen kunnen hier in alle rust leren skiën. Ook wintersportactiviteiten, zoals langlaufen en rodelen, zijn hier uitstekend mogelijk. Houd wel de sneeuwhoogtes goed in de gaten, want de pistes van de Mehliskopf, Vogelskopf, Stokinger en Kniebis zijn niet al te sneeuwzeker. Skiën is hier gratis bij een verblijf dat is aangesloten op de Schwarzwald Plus gastenkaart. Zelfs ski's en snowboards kun je hiermee huren! De kaart biedt gratis tot zo'n 80 uitstapjes in de regio.

4. Allgaü: o.a. Oberammergau

In Zuid-Duitsland hebben ze nog een aantrekkelijke gastenkaart. De Königscard is wordt aangeboden aan gasten in aangesloten accommodaties in de Allgäu, Oberbayern en Tirol. Gratis skiën kan echter alleen in de Allgaü. Onder andere Aktiv Arena Kolben en Nesselwang-Alpspitze zijn aangesloten bij de Königscard. Er zijn 500 partneraccommodaties om uit te kiezen.

Ammergauer Alpen gratis skipas
© Spalder Media Group

5. Sankt Englmar

In Sankt Englmar, in het Beierse Woud, krijg je de Erlebnis-Plus-Card wanneer je overnacht bij één van de partneraccommodaties. Deze pas biedt gratis toegang tot de skigebieden rond St. Englmar, goed voor 12 km aan pistes en meer dan 110 km aan langlaufloipes. Na het skiën toe aan een verfrissende duik? Ook tot de Elypso-Erlebnisbad Deggendorf en Aquatherme-Erlebnisbad Straubing heb je gratis toegang.

Besparen op de wintersport

Profiteren van een gratis skipas in Duitsland, door middel van een gastenkaart, is een manier om te besparen op je wintersport. Daarnaast zijn de skigebieden in Zuid-Duitsland ook nog eens minder ver rijden, waardoor je ook bespaart op brandstof- en reiskosten. Andere bespaartips op wintersport zijn het zelf meenemen van je lunch, skiles/skimateriaal vooraf reserveren en buiten het hoogseizoen gaan. 

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.