Skip to navigation Skip to main content

Videoweerbericht: de zon domineert de Alpen

5235 - Videoweerbericht: de zon domineert de Alpen (1)

Gisteren zagen we in de Alpen voornamelijk de zon, aan de noordflank kwamen in de dalen af en toe wat wolkenvelden voor. De komende dagen zien we wat meer bewolking in het westen, later uitbreidend naar Zwitserland en Italië. Op neerslag hoeven we hierbij echter niet te rekenen. Later op de week zien we de temperaturen, met name in Frankrijk, iets omlaag gaan. Laten we hopen dat dit een voorbode is voor een pak verse sneeuw tijdens de laatste dagen van de week. Dat zou in één klap de pistecondities tijdens de kerstvakantie veranderen!

Dalende temperaturen

In Frankrijk schijnt de zon volop met en dat geldt ook voor grote delen van Zwitserland waar de temperaturen soms nog wat hoger uit kunnen pakken. Kijken we naar Italië dan zien we soms wat sluierbewolking maar voornamelijk ook hier de zon. In de dalen kan de temperatuur oplopen naar 10 graden of meer, op de toppen wordt het een graad of 6. Op de skipistes boven de 2000 meter is het vanzelfsprekend wel onder 0. Oostenrijk hetzelfde weerbeeld, in de dalen is het zacht, in de hoger gelegen gebieden liggen de temperaturen wat lager. Later in de week is er nog steeds veel ruimte voor de zon, wel zien we de temperaturen iets dalen. Laten we hopen dat dit de aankondiging is van een nieuw sneeuwfront.

Wil je op de hoogte blijven van de sneeuwhoogte in jouw wintersportdorp? Schrijf je in voor de SnowAlert!

122 - Winter - Marco

Over Marco

Waarschijnlijk ken je Marco van het NOS journaal waar hij het weer presenteert. Hij gaat ieder jaar op wintersport en het liefst naar Les Trois Vallées. Voor Snowplaza verzorgt hij regelmatig het Alpenweer.