Skip to navigation Skip to main content

De Alpen liggen te blaken in de zon

5230 - De Alpen liggen te blaken in de zon (1)

De Alpen lagen er gisteren schitterend bij, de zon scheen volop! Alleen in het laagland kon er hier en daar wat mist voorkomen. Dat rustige weer houden we voorlopig, want een hogedrukgebied zorgt ervoor dat neerslag en wolken op afstand blijven. Alleen zaterdag passeert er een hele zwakke storing met wat wolkenvelden waar een enkel vlokje sneeuw uit kan vallen. In de loop van het weekend zien we de temperaturen enigszins dalen maar wolken krijgen nog altijd geen kans. Temperaturen op 2000 meter iets boven nul, pas boven de 2500 meter vriest het.

Hogedrukgebied beheerst de Alpen

In de Franse Alpen schijnt de zon vandaag volop. Op de hoger gelegen pistes is het genieten geblazen met temperaturen die op 2000 meter iets boven het vriespunt liggen. Zwitserland laat hetzelfde weertype zien, weinig wind en temperaturen die onder de 2500 meter boven nul liggen. Ook in Italië en Oostenrijk is het dankzij het hogedrukgebied rustig weer met temperaturen die te hoog zijn voor de tijd van het jaar. Verse sneeuw valt er dus zeker niet. Zaterdag is daar wel een kleine kans op maar dit valt met name in de Franse Jura. Wanneer de wolken de Alpen eenmaal hebben bereikt lossen ze voor een groot gedeelte op en valt er nauwelijks nog sneeuw.

Wil je weten wanneer er wel verse sneeuw gaat vallen? Schrijf je in voor de SnowAlert!

123 - Winter - Michiel

Over Michiel

Als kind stapte Michiel 10x per nacht uit bed als er sneeuw was voorspeld. Niets was en is mooier dan kijken hoe het wit naar beneden dwarrelt. Inmiddels heeft hij van het weer zijn beroep gemaakt.