Skip to navigation Skip to main content

Boeken over wintersport: 10 fijne leestips

Wintersportboeken Boeken Voor Wintersporters
© Spalder Media Group

Boeken over wintersport: er zijn er genoeg! Heerlijk om thuis te lezen, maar ook als je op skivakantie bent. Even niet de après-ski in, maar op de bank of onder de wol met een goed boek. Lezen over wintersport is geweldig! Van roman tot spannende thriller, skiën komt in veel boeken naar voren als thema. In dit artikel hebben we 10 fijne boeken over wintersport voor je op een rijtje gezet.

1. Sneeuwexpress - Suzanne Vermeer

Anna van Laarhoven is eigenaar van een goedlopend imagobureau dat regelmatig met BN’ers werkt. Wanneer ze vermoedt dat haar man vreemdgaat, besluit ze met de familie op wintersport naar Kirchberg te gaan in plaats van hem te confronteren. Wegens verplichtingen op werk reist ze zelf pas een paar dagen later af naar Oostenrijk. Eenmaal daar zijn haar man en kinderen verdwenen en is het chalet overhoop gehaald. Een briefje met de boodschap: ‘Anna, geen politie als je je man en kinderen levend wilt terugzien!’ is haar enige aanwijzing.

Boek over wintersport Sneeuwexpress
© Spalder Media Group

2. Marcel Hirscher - Alex Hofstetter, Stefan Illek

Marcel Hirscher, de beste skiër aller tijden, zette in de zomer van 2019 een punt achter zijn indrukwekkende carrière. De Oostenrijker met de Nederlandse moeder heeft maar liefst 67 World Cup wedstrijden en 2 keer Olympisch goud gewonnen. Alles over zijn leven lees je in de dikke biografie, die momenteel nog alleen in het Duits verkrijgbaar is.

3. IJskoud - Jennifer L. Armentrout

Ook dit jaar gaat Sydney weer op wintersport met haar vrienden en Kyler is er ook bij. Hoe goed ze elkaar ook kennen, ze weten niet dat ze ontzettend verliefd zijn op elkaar. Geen van beide durft zich uit te spreken, maar wanneer ze vast komen te zitten in een sneeuwstorm kunnen ze het niet meer voor zich houden.

4. Piste alarm - Linda van Rijn

Renske en Sven beleven de wintersport uit hun ergste nachtmerrie. Zoon Marius komt niet meer terug van zijn skiles. Een grootschalige zoekactie levert geen resultaat op en rechercheur Wolfsberg is ten einde raad. Opvallend is dat deze verdwijning wel heel veel gelijkenissen vertoont met een onopgeloste zaak van twintig jaar geleden.

Piste alarm boek over wintersport
© Spalder Media Group

5. Verliefd op sneeuw - Ronald Naar

Ronald Naar was een Nederlandse bergbeklimmer die in 2011 om het leven kwam bij het beklimmen van de Cho Oyu in de Himalaya. Gelukkig leeft hij voort in zijn boeken met prachtige verhalen over de bergen. In Verliefd op sneeuw neemt hij ons mee op zijn avonturen in de Zwitserse Alpen, Ecuador, Sicilië, Borneo, Zuid-Afrika en Antarctica.

6. Off-Piste - Linda van Rijn

Bij het off-piste skiën in Saalbach gaat het gruwelijk mis. Na een valpartij raakt één van de meiden in coma. Wanneer zij voor haar leven vecht in het ziekenhuis van Salzburg, start rechercheur Bauendorf het onderzoek. Wat een noodlottig ongeluk leek, blijkt misschien wel helemaal niet zo te zijn.

7. Après-ski - Suzanne Vermeer

Nadat haar relatie op de klippen is gelopen komt Manon weer bij haar ouders wonen. Ondanks de familieperikelen besluiten ze om samen met het gezin op wintersport te gaan. Op een gevaarlijke piste weet Manon een meisje te redden, waarna ze een baan krijgt aangeboden van de skischool. Wat een droombaan lijkt, blijkt al snel het tegendeel te zijn.

Après-ski leesboek Suzanne Vermeer
© Spalder Media Group

8. Lawinegevaar - Suzanne Vermeer

Chantal Donkers is definitief doorgebroken als strafrechtadvocaat en gaat samen met haar vriend een weekje op wintersport. Niet lang voor vertrek gaat de deurbel. Het meisje op de stoep beweert de dochter van haar jongere zus te zijn, met wie ze al tien jaar geen contact heeft. Fenna stapt naar binnen met de woorden: ‘mama zegt dat ik bij jou veilig ben’.

9. Winter Chalet - Linda van Rijn

De wintersport van een groep vriendinnen in Kichberg loopt uit op een drama. Eén van de meiden wordt op brute wijze vermoord. Rechercheur Wolfsberg ontdekt dat bepaalde personen de verdenking wel heel opzichtig van zich af proberen te schuiven.

Winter Chalet boek
© Spalder Media Group

10. Sneeuwengelen - Suzanne Vermeer

Zes vriendinnen vormen zo’n hechte groep, dat ze zelfs een levensverzekering voor elkaar hebben afgesloten. De dood van Daphne komt hierdoor hard aan, maar maakt de band nog sterker. Maar dan slaat het noodlot toe, waarbij bepaalde zaken wel heel verdacht lijken. Ze besluiten om toch weer gezamenlijk op wintersport ge gaan, maar langzaam maar zeker komen er barsten in de ooit zo perfecte vriendinnengroep.

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.