Skip to navigation Skip to main content

Alpenweer: zonnig tot aan de kerst?

5213 - Alpenweer: zonnig tot aan de kerst? (1)

Een omvangrijk hogedrukgebied zorgt voor rustig weer in Centraal-Europa. Daarbij schijnt de zon flink en van sneeuwval is voorlopig geen sprake. Voor iedereen die met de kerst richting de Alpen vertrekt is natuurlijk de grote vraag: hoe is het met de sneeuw? En komt er nog een nieuwe laag bij?

Veel zon

Vandaag schijnt dus de zon flink in het Alpengebied, al kan het nog een tijdje duren voordat eventuele mist in de dalen ook is verdwenen. Dat geldt vooral voor Oostenrijk, in Tirol en Salzburg. Vanaf 2000 meter ligt de temperatuur eigenlijk overal onder nul en op 2500 meter vriest het een paar graden. Morgen schijnt opnieuw de zon overal en blijft het droog. Er staat weinig wind en er verandert niet veel aan de temperatuur, al zal de vorstgrens overdag wel wat lager komen te liggen, rond 1800 meter. Voor donderdag tot en met zondag geldt dat er ook weinig verandering in het weerbeeld is.

Sneeuw op langere termijn?

Als we voorzichtig nog wat verder kijken, naar begin volgende week, lijkt de kans op standvastig hogedrukweer met veel zon vooralsnog het grootst. Over het weer later in de week en richting de kerstdagen is helaas nu nog niets te zeggen. Als we bij het hier en nu blijven: op veel plaatsen ligt een mooie laag sneeuw, die in de afgelopen twee weken is gevallen, waarmee het wintersportseizoen uitstekend van start gaat!

Het plaatje in Sölden deze ochtend. Zo ziet het er vandaag en ook de komende dagen vrijwel overal in de Alpen uit.
124 - Winter - Ben

Over Ben

Ben heeft meer met het weer dan met wintersport. Je zult hem dan ook niet aantreffen op de ski’s, maar van wandelen en foto’s maken in de sneeuw geniet hij des te meer. Voor Snowplaza verzorgt Ben regelmatig het Alpenweer.