11 maart 2020 door Thijs in Nieuws

Het coronavirus krijgt inmiddels ook zijn greep op het openbare leven in de Oostenrijkse skigebieden. Zo moeten alle après-ski bars in Ischgl noodgedwongen sluiten en kwam zojuist naar buiten dat Dutchweek Saalbach 2020 niet doorgaat. De Oostenrijkse regering heeft besloten om geen evenementen meer toe te staan vanwege het virus. Hierdoor kan het van 18 tot 22 maart geplande event niet plaatsvinden.

Geen podia en artiesten

Hoewel er drastische maatregelen zijn genomen door de Oostenrijkse regering, blijven de skigebieden vooralsnog gewoon geopend. Ook geldt er vanuit de Nederlandse overheid momenteel geen negatief reisadvies voor Oostenrijk. Hierdoor kan er zoals het er nu naar uitziet van 18 tot 22 maart wel gewoon geskied worden in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Helaas hebben de restricties ervoor gezorgd dat de feesten van Dutchweek Saalbach geen doorgang mogen vinden. Je wintersport in Saalbach zal dus zonder de podia en artiesten van Dutchweek zijn. 

Coronavirus en wintersport: wel of niet gaan >

Overmacht

Anouk Schrijver en Wim de Zwart, de organisatoren van Dutchweek Saalbach, hadden geen andere keus dan het evenement af te blazen. "Dit is overmacht en raakt helaas iedereen, ook ons." Over het wel of niet doorgaan van Dutchweek Gerlos zijn zij nog in nauw overleg met de VVV en gemeente van Gerlos. "Daarover volgt zo spoedig mogelijk meer info." Eerder kwam al naar buiten dat Dutchweek Italia is afgelast. Over Dutchweek Norway zijn nog geen mededelingen gedaan. Wil je op de hoogte blijven over die evenementen? Houd dan de socials van Dutchweek in de gaten.
Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.